Hoeveel verdient een piloot?

hoeveel verdient een piloot

Hoeveel verdient een piloot?

Het salaris van een piloot kan sterk variëren, afhankelijk van de ervaring, de vlieguren en het type vliegtuig waarmee de piloot vliegt. Over het algemeen verdienen commerciële piloten echter een goed inkomen. Volgens Payscale.com varieert het gemiddelde salaris van commerciële piloten tussen de $50.000 en $150.000 per jaar, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en het niveau van de piloot. Bij KLM verdien je het meeste. Een Piloot verdient per maand dus gemiddeld € 11.200 bruto. Het minimale salaris ligt op € 3.200 en het maximale bruto maandloon ligt op € 19.200 bij een 40-urige werkweek, aldus nationaleberoepengids.nl.

Luchtvaartmaatschappijen bieden over het algemeen een salarispakket dat bestaat uit een vast salaris, bonussen en voordelen zoals ziektekostenverzekering, pensioenplannen en vluchtvoordelen.

Klinkt jou dat goed? Lees dan vooral verder.

Hoe word je eigenlijk piloot?

Om een piloot te worden, zijn er verschillende stappen die je moet nemen. Hieronder staan de belangrijkste stappen die je moet nemen om een commerciële piloot te worden.

Stap 1: Basisvereisten

Om te beginnen moet je de basisvereisten hebben om een piloot te worden. Dit omvat over het algemeen een middelbare schooldiploma en een goede beheersing van de Engelse taal, aangezien dit de taal is die in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt.

Stap 2: Pilootopleiding

Om een commerciële piloot te worden, moet je een erkende pilootopleiding volgen bij een erkende vliegschool. Er zijn verschillende soorten opleidingen beschikbaar, waaronder geïntegreerde opleidingen waarbij je alle vereiste training in één keer krijgt, en modulaire opleidingen waarbij je de vereiste training stap voor stap kunt volgen. De kosten van de opleiding kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, de opleiding en de duur ervan. Het is belangrijk om te weten dat een commerciële pilootopleiding veel tijd, geld en toewijding vereist. Ruim genomen kost een opleiding tot piloot al gauw tussen de €100.000,- en de €150.000. Dit is dus behoorlijk wat. Maar dat verdien je al best snel weer terug.

Stap 3: Vliegervaring opdoen

Na het voltooien van de pilootopleiding moet je vliegervaring opdoen. Dit omvat over het algemeen het werken als instructeur of als piloot op een lokaal vliegveld. Deze ervaring is nodig om aan de vereisten van de luchtvaartmaatschappijen te voldoen, die meestal een minimumaantal vlieguren eisen voordat.

Het is een veeleisend beroep en niet iedereen is er voor in de wieg gelegd. Je kennis van het vliegtuig, de instrumenten enzovoort moet altijd up-to-date zijn. Daarom volg je veel trainingen en cursussen. Ook moet je geregeld een medische keuring ondergaan. Het vereist dus wel wat en is niet voor iedereen geschikt.

Enkele belangrijke vaardigheden die een piloot moet hebben zijn een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je moet beschikken over leidinggevende capaciteiten. Verder ben je nauwkeurig, stressbestendig, alert, kun je goed samenwerken en heb je goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Previous articleHoe wordt je arts en wat verdient het?
Next articlePopulaire websites over carrière maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here