Werken in de jeugdzorg? Zo krijg je dat voor elkaar.

werken jeugdzorg

Werken in de jeugdzorg? Lees dan gauw verder.

Jeugdzorg is big business. Laat dat duidelijk zijn! Of dat nou zo goed is dat is een andere vraag.. Maar ja werk is werk en geld is geld, toch?

Maar steeds meer jongeren komen in de zorg terecht. Er is veel vraag naar jeugdzorgmedewerkers op allerlei gebied.

Heb jij altijd al willen werken met jongeren? Ben jij positief ingesteld? Zorgzaam? Inspirerend en motiverend? Wil jij jongeren graag verder helpen en een fijne dag bezorgen? Dan is de jeugdzorg misschien wel iets voor jou. Maar vergis je niet. Werken in de jeugdzorg is ook zwaar. Er komt veel bij kijken.

Zowel met een mbo-diploma als met een hbo- of wo-diploma kun je binnen deze branche aan de slag. Wat alle functies gemeen hebben is dat ze zich bevinden rondom een jeugdige en zijn gezin. Samen met andere disciplines werk je samen rond de jongere en zijn netwerk.

Waarschijnlijk denk je gelijk aan Bureau Jeugdzorg. Uiteraard kan je hier werken, maar er zijn ontzettend veel bedrijven en instellingen waar je met jongeren kan werken. Denk dan aan banen als ambulant hulpverlener jeugdzorg, begeleider pleegzorg, educatiemedewerker, gezinsvoogd, jeugdreclasseerder of woonbegeleider.

Lijkt het je leuk om te werken als jeugdzorgwerker? Dan heb je een opleiding in deze richting nodig. Je kunt een mbo-opleiding SPW volgen. Op hbo-niveau kun je kiezen voor de opleiding Social Work of Pedagogiek, maar ook toegepaste psychologie is een goede opleiding. Deze opleiding is vrij nieuw. Ten slotte kun je ook Pedagogische Wetenschappen studeren aan de universiteit.

Werken in de jeugdzorg? Iets voor jou? Zorg dan dat je een geschikte opleiding volgt en bouw je CV.

Is beleggen nou meer jouw ding? En wil je hier meer over leren? Bekijk dit dan eens.

Previous articleCarriere in de modebranche. Hoe krijg je die? Lees gauw verder.
Next articleEen carrière door Youtube in 2024. Het kan nog steeds! Lees hier meer hoe je dat bereikt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here