Een webshop beginnen in 2024? Een goed idee! Enkele tips.

webshop beginnen tips

JIj wilt graag een webshop beginnen, maar vergis je niet er gaat een hoop tijd inzetten en de verkoop kan uitblijven als je het niet goed doet. Het hoeft niet extreem duur te zijn om te starten, maar om je webshop echt van de grond te krijgen moet je toch investeren in SEO en marketing, adverteren op social media bijvoorbeeld. Of in zee gaan met een influencer.

Nederlanders kopen steeds meer online. Pakketjes en diensten bestellen via internet wordt steeds makkelijker. Wil jij ook een eigen webshop beginnen? Met deze tips helpen we jou op weg.

1.Zorg dat je opvalt

Er zijn al veel goede online winkels in Nederland en opvallen wordt steeds minder makkelijk. Wat onderscheidt jouw webshop? Wat maakt jouw product anders? Waarin ga jij je onderscheiden? De prijs? De hoeveelheid keus etc? Genoeg om over na te denken. Een mooie website kan ook helpen.

2.Kies een goede propositie

Het is hierbij belangrijk dat je goed nadenkt over de unique selling proposition van jouw winkel: waarom zouden klanten juist bij jouw webshop willen winkelen en niet bij je concurrent? Dit is eigenlijk een verlenging van punt 1.

Een beter assortiment? Een betere service? Uniekere producten? of misschien gratis verzending? Voor verzending het juiste materiaal zoals deze enveloppen? Of doe jij iets extra’s bij de verkoop? Een leuk cadeautje bijvoorbeeld?

3.Keurmerk en reviews

Het is een goed idee om je webshop aan te melden bij een keurmerk of websites waar mensen reviews plaatsen over online aankopen. Dit kan je helpen om te bouwen aan een goede reputatie van je webwinkel.

Goede reviews kan je meer klanten opleveren.

4.Goede marketing

Geen verkoop zonder marketing. Mensen moeten weten dat jouw webshop met producten bestaat. Uiteraard kan je denken aan mouth-to-mouth marketing, maar wil je echt groeien en meer verkopen dan moet je toch echt gaan adverteren. Je kan adverteren op social media en alles instellen. Er zijn veel bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Breng de kosten en opbrengsten goed in kaart. Je kunt ook met bijvoorbeeld een influencer in zee gaan. lees hier meer over influencers.

Uiteraard moet je er ook voor zorgen dat jouw webshop te vinden is in Google. Werk dus met een SEO-specialist. Je kan dit uitbesteden (zie onze shop) of zelf doen. SEO is key!

Een bonustip: vraag toestemming aan je klanten om hun gegevens te bewaren om af een leuke nieuwsbrief te sturen met interessante informatie. Je kunt ook af en toe een kortingscode sturen om je omzet te boosten.

Ben jij klaar voor om je webshop te beginnen? Succes!

Bron: Google, Beeld: Unsplash

Previous articleHeb je een diploma nodig voor een eigen bedrijf?
Next articleOndernemen in de media. Maar hoe?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here