Het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk in 2024. Benieuwd?.

vermogen edson da graca

Hoe we Matthijs van Nieuwkerk allemaal kennen als voormalige gastheer bij De Wereld Draait Door, heeft de 60-jarige journalist al een heel pad weten te bewandelen, dit ultieme doel te bereiken. Van Nieuwkerk begon zijn journalistieke carrière bij de avondkrant Het Parool, waar hij in 1988 bij de kunstredactie kwam als redacteur.

Na zijn functie als redacteur bij de kunstredactie, werd hij in 1996 betiteld als hoofdredacteur. Zijn daaropvolgende hoofdredacteurschap van de zender AT5 werd geen succes. Van Nieuwkerk stapte in 2002 over naar Hilversum, om daar netcoördinator van Nederland 3 te worden. Uit frustratie over de complexe omroepcultuur die de door hem gewenste veranderingen in de weg stond, gooide hij hier na zes maanden de handdoek in de ring.

Matthijs van Nieuwkerk besloot zijn gezicht in plaats van achter de schermen, voor de schermen te laten zien. De voormalige DWDD-tafelheer presenteerde eerst het programma Nova en later Holland Sport, waar hij samen met Wilfried de Jong een Zilveren Nipkowschrijf mee won. Van Nieuwkerk opende in 2005 de studiodeuren van De Wereld Draait Door en won hiermee een Gouden Televizier-ring.

Wat is het vermogen van deze man in 2023?

Naast zijn deelname aan het succesvolle televisieprogramma De Wereld Draait Door, haalde Matthijs zijn salaris ook uit Holland Sport en diverse muziekprogramma’s. Met een berekend 2019 salaris van ruim € 500.000 per jaar, komt Matthijs van Nieuwkerk niks te kort en valt hij onder een van de rijkste Nederlandse journalisten van Nederland. Hoewel hij vele contracten heeft afgewezen, wordt zijn vermogen momenteel geschat op ruim drie miljoen.

Not that bad! We houden je op de hoogte!

Previous articleDe beste banen voor mensen met autisme. . Benieuwd?
Next articleWat is LinkedIn en wanneer is het eigenlijk opgericht?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here