Het vermogen van Quincy Promes in 2024

vermogen edson da graca

Het vermogen van Quincy Promes in 2024. Hoe rijk is deze voetballer?

Quincy Anton Promes is een Nederlandse voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij verruilde in februari 2021 Ajax Voor Moskou, dat circa 8,5 miljoen euro voor hem betaalde, exclusief eventuele bonussen. Promes debuteerde in 2014 in het Nederlandse voetbalelftal.

Maar what is going on with Promes?

Het vermogen van Quincy Promes bedroeg vele miljoenen door zijn activiteiten als voetballer. De reden waarom hij alsnog duistere zaakjes deed met prominente figuren uit de onderwereld laat zich raden, maar feit is wel dat zijn veroordeling voor drugshandel er financieel flink in gaat hakken.

Promes zou in 2020 een leidinggevende rol hebben gespeeld bij de invoer van meer dan 1000 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. Het OM eiste een gevangenisstraf van negen jaar. Uiteindelijk werd Promes in februari 2024 veroordeeld tot zes jaar cel. Het is goed mogelijk dat hij – nu Nederland om zijn uitlevering heeft gevraagd – deze straf uit gaat zitten. En dat is een financiële strop voor de voetballer.

Wat heb je eigenlijk aan zoveel geld als je wordt verdacht van een poging tot moord en drugshandel? Wat is er dan misgegaan in je carrière?

Hoe kan je dan toch zo diep zinken terwijl je een top carrière hebt? Dat vind ik toch wel lastig te begrijpen en waarschijnlijk velen met mij. Geld is zeker niet alles. En ook top voetballers plegen misdaden. Best zielig eigenlijk.

Het OM wil hem een financiële poot uitdraaien en heeft inmiddels beslag gelegd op meerdere panden van Promes in Amsterdam, Utrecht en Abcoude. Daarnaast zullen er geen inkomsten uit sponsorcontracten binnenkomen als Promes wordt uitgeleverd aan Nederland, want zij zullen zich zonder twijfel terugtrekken uit de samenwerkingen met de voetballer.

Het vermogen van deze man in 2024?

Deze man is multimiljonair. Zijn eerste periode bij Spartka Moskou leverde hem al 10 miljoen op. Tel daar zijn salaris van Sevilla (3 miljoen euro) en Ajax (3,4 miljoen euro) bij op en je komt al snel uit op een vermogen van meer dan 16,5 miljoen euro. Daarnaast zal Promes ook zeker nog een slaatje hebben kunnen slaan uit diverse sponsordeals.

Maar ja, wat nu? Einde carrière? Zonde toch? En best dom.

Het is nog maar de vraag hoeveel vermogen Quincy Promes over heeft als hij uit de problemen is en of hij dan überhaupt weer onder contract kan bij een voetbalclub. Dat zijn bankrekening langzaam leegloopt is in ieder geval zo goed als zeker.

Previous articleHet vermogen van Frits van Eerd in 2024. De jumbo man. Benieuwd?
Next articleWat voor werk kun je doen zonder diploma?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here