Hoe moeilijk is de opleiding verzorgende IG?

Alles over studies, beroepen, werk, geld en meer op Carriere Tijd. In dit artikel bespreken we de opleiding verzorgende IG. Een populaire opleiding. Je kan daarna nog door als verpleegkundige. Ook dit is een populaire opleiding en deze is op HBO niveau.

De opleiding tot verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) is een belangrijke en veelgevraagde opleiding binnen de gezondheidszorgsector. Het is een opleiding die de studenten voorbereidt op het verlenen van zorg aan mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun dagelijkse activiteiten. Als je deze opleiding hebt gedaan kan je echt overal aan de bak, zowel in loondienst als zzp’er.

De opleiding tot verzorgende IG is over het algemeen toegankelijk voor mensen met een VMBO-diploma (niveau 2) of een vergelijkbare kwalificatie. Dit betekent dat je geen specifieke vooropleiding op het gebied van de gezondheidszorg nodig hebt om aan de opleiding te beginnen. Dit maakt de opleiding toegankelijk voor een breed scala aan studenten. Je kan de opleiding via een gewone school volgen of via een thuisopleiding. Er worden tegenwoordig veel thuisopleidingen aangeboden zoals NCOI en NTI.

Hoe moeilijk is deze opleiding nou eigenlijk?

Dit hangt natuurlijk ook wel een beetje af van de persoon. Heb je VWO gedaan? Dan zal je dit niet zo moeilijk vinden. We bespreken toch enkele punten die misschien als moeilijk gezien kunnen worden door mensen en studenten.

Studiebelasting

De opleiding tot verzorgende IG is intensief en vereist veel studie en praktijkervaring. Studenten moeten bereid zijn om tijd en moeite te investeren in het leren van medische kennis, het ontwikkelen van zorgvaardigheden en het begrijpen van relevante wet- en regelgeving.

Praktijkervaring

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het volgen van stages in zorginstellingen, zoals verpleeghuizen, ziekenhuizen of thuiszorgorganisaties. Het werken met echte patiënten kan zowel uitdagend als lonend zijn, maar het vereist ook de nodige vaardigheden en empathie.

Emotionele belasting

Het werken in de gezondheidszorg kan emotioneel zwaar zijn, omdat je geconfronteerd wordt met ziekte, lijden en soms overlijden. Het is belangrijk om emotioneel stabiel te blijven en effectieve copingmechanismen te ontwikkelen. Ben jij erg gevoelig?Dan kan dit wel zwaar voor je zijn. Probeer afstand te bewaren en niet alles mee naar huis te nemen.

Regelgeving en ethiek

Verzorgende IG’s moeten op de hoogte zijn van de geldende wet- en regelgeving in de gezondheidszorg en ethische normen naleven. Dit omvat het waarborgen van de privacy van patiënten en het handelen in overeenstemming met beroepsethische normen.

  Of jij het echt moeilijk vindt zal je dus zelf moeten gaan ervaren, misschien loop je er zo doorheen.

  Succes!

  Previous articleHoe moeilijk is de opleiding verpleegkundige?
  Next articleIs Joshua Kaats echt zo rijk of is hij een oplichter? Ton per week? Of overdreven?

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here