Waar vind ik een geschikte baan?

waar vind ik een geschikte baan

Waar vind ik een geschikte baan?

Ben je op zoek naar je eerste baan? Of zet je na lange tijd weer eens een nieuwe stap in je carrière? Wij vertellen je alles wat je weten moet om een vacatures te vinden die bij je passen. Je weet wat je wilt, je hebt je CV klaar, maar waar ga je die vacatures vinden?

Veel mensen kennen wel de standaard vacaturesites zoals Indeed en vacaturebank, maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Wij hebben 4 manieren voor je op een rijtje gezet:

1.Linkedin

Natuurlijk via de sociale netwerk site LinkedIn. Deze site is actief sinds 2003 en gericht op vakmensen. Het word voornamelijk gebruikt voor professionele netwerken. Recruiters zoeken naar werkzoekenden en werkzoekenden kunnen zoeken naar bedrijven en vacatures. Zorg dus dat je een account hebt en je profiel up-to-date is. Geef aan dat je zoekt naar een baan en vergeet niet je competenties aan te geven. Het gaat tegenwoordig niet meer alleen om werkervaring, maar ook om persoonlijkheid. Show yours! Waar ben je goed in? Wie ben jij? Wat drijft jou? Schrijf een goede bio, laat zien wie je bent en wat je meebrengt op de werkvloer en waarom jij juist die ene vacature zoekt. Je kan ook recruiters toevoegen en zelf een berichtje sturen dat je op zoek bent naar een nieuwe baan.

2.Via vacaturesites

Uiteraard via de bekende vacaturesites, maar welke zijn dat dan? De belangrijkste in Nederland en België zijn:

Nationalevacaturebank.nl: Met ruim 20 jaar ervaring is Nationale Vacaturebank dé expert op het gebied van recruitment.

Monsterboard.nl:Monsterboard begon als een website met alleen vacatures, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volledig carrière platform. 

Indeed.nl: Indeed is wereldwijd de #1 vacaturesite1 met elke maand meer dan 350 mln.+ unieke bezoekers. Het is een gratis dienst voor werkzoekenden waar je een cv kunt uploaden, vacature-alerts kunt instellen, kunt zoeken naar vacatures, vacatures kunt opslaan en waar je rechtstreeks kunt solliciteren.

Intermediair.nl: Vind bij Intermediair een baan die echt past bij jouw opleidingsniveau. Intermediair is hét carrièreplatform voor ambitieuze professionals.

3.Open sollicitaties

Heb je een leuke organisatie op het oog, maar staan er geen vacatures open? Probeer het dan eens met een open sollicitatie. Misschien is er wel een bedrijf waar je echt graag wil werken. Probeer het gewoon! Wie niet waagt, wie niet wint. Zoek leuke bedrijven op in Google die jou interessant lijken in de stad waar je wil werken en kijk gewoon eens rond op de site. Soms kom je gewoon eerder aan een baan dan door te solliciteren op Indeed, omdat iedereen daar zit.

4. Via je eigen netwerk

Misschien heb jij een groot bereik op social media (Facebook, Twitter, Instagram). Je kan dan een berichtje plaatsen dat je op zoek bent. Wie weet wat het oplevert. Je kan ook zoeken in speciale Facebook groups waar werk wordt aangeboden in bepaalde steden. Soms kom je eerder aan een baan viavia. Misschien heb je wel iemand op Facebook die een eigen bedrijf heeft en nog mensen zoekt. Gewoon proberen!

Je kan natuurlijk ook bij uitzendbureaus inschrijven zoals Randstad, Unique, Tempo-team etc. Er zijn er genoeg!

Succes!

Bron: Google, Beeld: Unsplash

Next articleInspirerende vrouwelijke ondernemers in 2024. Hier vind je ze!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here