Hoeveel is het salaris in het basisonderwijs in 2024?

salaris basisonderwijs 2023

Salaris basisonderwijs in 2024.

Natuurlijk weten we allemaal wel dat leraren veel te weinig verdienen. Het onderwijs is bekend als een sector waarin volgens velen te weinig wordt verdient. Met de komst van het Onderwijsakkoord 2022 is hier verandering in gekomen. Er is toen vastgelegd dat de salarissen tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs worden gelijkgetrokken. In totaal stegen de lonen in het basisonderwijs in twee stappen met gemiddeld 4 tot 10 procent. De laatste stap was per 1 januari 2023 toen de leraarsalarissen er weer met 4,7% op vooruitgingen. Dat is dus zeker een vooruitgang.

Maar hoeveel verdien je nou precies als leraar?

Als startende leerkracht basisonderwijs begin je in de eerste trede. Je verdient dan een bruto bedrag van ongeveer €3.000per maand. Hierbij wordt uitgegaan van een fulltime werkweek van 40 uur. Dit houdt dus in dat het uurloon van een startend leerkracht basisonderwijs neerkomt op een bedrag van €18,76. Dit is redelijk.

Maar je gaat natuurlijk naarmate je langer werkt en meer ervaring opdoet stijgen in loon. Gemiddeld genomen verdienen leerkrachten in het basisonderwijs € 4.795 bruto. Ben je dus een ervaring leerkacht dan verdien je ongeveer € 5.306.

Wil jij nou graag leerkracht in het basisonderwijs worden? Lees dit dan eens.

Wil jij nou liever je geld verdienen met beleggen op de beurs?, Is dat meer jouw ding? Bekijk dit dan eens.

Previous articleWie verdient er 5000 euro per maand?
Next articleYouTube kan ook een oplossing zijn voor de “outsiders”.oftewel de creatievelingen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here