YouTube kan ook een oplossing zijn voor de “outsiders”.oftewel de creatievelingen.

geld verdienen met youtube

Ben jij de creatieveling, de outsider, de rebel? En niet helemaal geschikt voor een 9 tot 5 baan. Join the club! Is een hele dag op kantoor niks voor jou? Dan is de zorg misschien iets voor jou. Bijvoorbeeld werken in de wijk als ambulante begeleider in de jeugdzorg of ouderenzorg.

Niet iedereen wil graag 40 uur per week werken voor een baas. Sommige mensen zijn gewoon te creatief of misschien wel slimmer dan de baas.

Heb jij ideeën? Ben jij het creatieve type? Creativiteit betekent niet persee dat je goed kan tekenen of schilderen, creativiteit is veel meer dan dat. Met een creatief brein of gewoon een slim brein kan je geld verdienen met bloggen/online magazine, dropshipping,een gewone webshop, maar ook met YouTube.

Uiteraard is het wel makkelijker om geld te verdienen met YouTube als je al famous bent of veel volgers hebt op bijvoorbeeld de gram of TikTok.

De juiste YouTube-niche/onderwerp vinden, is misschien wel de sleutel tot succes op YouTube. Ben je benieuwd hoe je dan uiteindelijk geld verdient met YouTube?. Lees dit dan eens.

Enkele tips en ideeën voor YouTube content:

1.Begin een account over koken.

Koken is een goede nicge, altijd goed en altijd populair. Weet al die geheime kooktips? ben jij origineel en handig? Dan is een kookkanaal op YouTube de niche waar je naar op zoek bent. Als je je gezicht niet in beeld wilt brengen, kun je altijd de ingrediënten, het keukengerei, het gasfornuis en de oven in vogelvlucht laten zien. Je kunt uiteindelijk verdienen door gesponsorde content voor food merken en restaurants etc. Hoe groter je bent en hoe meer views je hebt hoe meer je kan verdienen. Zorg dus eerst voor bekendheid en een publiek en daarna kan je influencer marketing bedrijven benaderen. Je kan natuurlijk je empire ook uitbreiden door er een food blog aan te koppelen. Best of both worlds!

2. Begin een comedy kanaal

Humor has it. Is altijd goed. Comedy-kanalen op YouTube streven ernaar om hun publiek te laten lachen en te entertainen. Als je vrolijke en grappige YouTube-video’s wilt maken, is een comedy-kanaal misschien wel jouw niche/topic. Verzin leuke pranks en laat je volgers/kijkers lachen. Ben jij al een populaire comedian die shows geeft? dan geeft YouTube je alleen maar een groter podium, meer bekendheid en is een goede manier om nog meer te verdienen met jouw talent.

Een bekende Nederlandse comedy YouTuber die je moet kennen is Dylan Haegens.

3. Show de nieuwste beauty producten

Beautykanalen zijn behoorlijk populair op YouTube. Wie kent Nikkie de Jager niet met haar succesvolle kanaal Nikkie Tutorials? inmiddels miljonair en internationaal bekend. Ze vlogt in het Engels en heeft inmiddels haar eigen merk
:Nimya. Beauty creators delen YouTube-video’s over make-up, huidverzorging, schoonheidsproducten, cosmetica en nog veel meer. Ze maken de leukste looks en inspireren de kijkers.. YouTubers worden dan ook vaak gesponsord door beauty bedrijven. Je kan deze zelf benaderen als je een redelijk publiek hebt opgebouwd aka fanbase, maar je kan je bijvoorbeeld ook inschrijven bij .

4. Begin een fashion kanaal

Uiteraard kan je ook de nieuwste trends en fashion producten showen. Laat style ideeën zien, test nieuwe kleding en merken De fashionista contentmakers delen hun modetips en -tricks, dupes, musthaves en do’s en don’ts. Je kan van alles doen. Je kan outfits laten zien, styling tips geven, maar ook reviews geven over populaire merken waar veel naar wordt gezocht. Veel Youtubers combineren dit met een beauty kanaal dus een fashion, beauty & lifestyle kanaal. Hoe breder het onderwerp, hoe breder je publiek natuurlijk.

5. Gaming

Gaming is big business. Niet alleen in de YouTube wereld, maar ook in de blog wereld. Er zijn meer dan 40 miljoen actieve gamingkanalen op Youtube. Gamevideo’s zijn schermopnamen of opgenomen livestreamvideo’s van iemand die een online videogame speelt. Kwekkelkop is een hele bekende en die is inmiddels ook hartstikke rijk geworden met zijn kanaal. Hij doet het in het Engels dus bereikt natuurlijk een groot publiek.

Andere goede ideeen kunnen jou natuurlijk ook een succesvolle YouTuber maken.

Leer video’s maken en editten of kijk eens rond op Fiverr. De site en hulp voor alle creatievelingen. Succes met jouw creatieve YouTube carrière!

Wil jij op een andere manier rijk worden? Is Beleggen op de beurs iets voor jou? Bekijk dit dan eens.

Previous articleHoeveel is het salaris in het basisonderwijs in 2024?
Next articleScoren in de wereld van digitale beleggingen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here