Wie verdient er 5000 euro per maand?

5000 euro netto per maand

Elke maand ongeveer 5000 euro netto op je bankrekening. Dat is niet slecht uiteraard. Maar waarmee verdien je dit dan? Verdienen wij dit al met ons bedrijf? Nee zeker nog niet..maar keep your head up, always and keep working.

Wanneer je in de salarisschaal € 5000 tot € 6000 wilt komen zal je in de meeste gevallen een WO diploma nodig hebben.Maar is dit ook wel echt zo? De meeste ondernemers hebben nog geen eens een diploma en zijn drop outs. De rijkste mensen van Nederland hebben vaak geen WO opleiding of zelfs helemaal geen opleiding.

Enkele beroepen waarmee je dit kan verdienen (denk ook aan ondernemers).

1.Ondernemer/ZZP’er

Als ondernemer kan je dit uiteraard per maand verdienen. Ook als ZZP’er in bijvoorbeeld de bouw of zorg kan je dit verdienen per maand. Verdien jij 50 euro per uur en werk je 40 uur per week? Reken maar uit. Werken in de bouw zonder ervaring? Lees dit dan eens. Uiteraard heeft een ondernemer ook te maken met kosten. Na aftrek van bedrijfskosten en het betalen van inkomstenbelasting verdient de gemiddelde ondernemer tussen de 3000 en 8000 euro per maand, waarvan vele ondernemers dus ook rond de 5000 per maand. Een mooi streven toch? Maar verwacht dit te halen binnen 1 of 2 jaar, vaak zijn ondernemers al jaren bezig voor zo’n mooi bedrag.

2. Artsen en specialisten in de geneeskunde

als arts of specialist in de geneeskunde heb je altijd een goed salaris. Natuurlijk is het zo dat de huisarts minder verdient dan de bijzondere chirurg, maar huisartsen hebben het ook goed.

Afhankelijk van het specialisme ligt het salaris van een arts tussen de 5000 en meer dan 10.000 euro per maand. Daar kun je alleen maar van dromen. Hier gaat een lange vooropleiding aan vooraf dus vergis je niet. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast krijg je in dit beroep veel met hoge werkdruk en stress te maken. Niet iedereen kan deze werkdruk aan. Verdiep je dus goed in dit vak voordat je aan de opleiding begint. Toch arts worden? Bekijk dit dan eens.

3. Advocaten

Advocaten verdienen gemiddeld tussen de 150 en 250 euro per uur, afhankelijk van zijn of haar expertise, de ervaring en de reputatie. Het salaris voor een eerstejaarsadvocaat is uiteraard veel lager dan iemand met 10 jaar ervaring. Ook hangt het er vanaf of je in loondienst werkt of voor jezelf. Als je voor jezelf werkt verdien je uiteraard veel meer.

Voordat je dit gaat verdienen gaat er een lang traject aan vooraf. Je moet een bachelor- en masteropleiding in de rechten behalen. Hierna moet je nog eens een beroepsopleiding volgen bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Je bent minimaal vijf jaar aan het studeren.

4. Managers

Een manager is iemand die verantwoordelijk is voor het plannen, organiseren en leiden van een organisatie. Veel managers werken binnen de financiën, technologie en gezondheidszorg. Het gemiddeld salaris van een manager ligt op € 5000 bruto per maand. Dit is dan bruto. Netto komt dit vaak uit op ongeveer 3000 euro per maand. Een manager met 10 jaar ervaring kan wel meer verdienen uiteraard. Ook hangt het salaris ervan af of je een manager bij een bank bent of een manager in de zorg.

Hoeveel verdien jij netto per maand? Wil je jouw verhaal delen en op een populair platform komen met jouw inkomen en verdiensten? Stuur ons dan een mail!

Wil jij nou liever rijk worden door te beleggen op de beurs? Bekijk dit dan eens.

Previous articleWerken in een live- of normaal casino? Dit zijn de belangrijkste voor- en nadelen!
Next articleHoeveel is het salaris in het basisonderwijs in 2024?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here