Verdiensten digital nomad in 2023.Wat verdien je dan eigenlijk?

verdiensten digital nomads

Digital nomad worden in 2023. Helemaal trending onder jongeren en jongvolwassenen. Vrijheid, werken wanneer je wilt, reizden etc!

Om kort even te beginnen.

Wat is een digital nomad?

Misschien al van gehoord, maar misschien ook niet. Als je regelmatig bladen leest heb je het al voorbij zien komen. Digital nomads gebruiken het internet om hun werk locatie-locatie-onafhankelijk uit te voeren. Ze leven vaak als “nomaden”, oftewel veel reizen, wisseling van verblijfplaats en hebben een flexibele manier van werken en geld verdienen.

Je werkt dus met name online, je hebt behoefte aan flexibiliteit qua leven en wonen. Je wilt vrijheid en je wilt de wereld verkennen.

Hoeveel verdien je als digital nomad?

Mensen denken dat het online geld verdienen heel makkelijk is. Uit onderzoek van Harvard blijkt namelijk dat de gemiddelde digital nomad niet meer dan zo’n $1000 per maand binnenhaalt. Het onderzoek is van een paar jaar geleden, maar door de vele nieuwkomers zullen de huidige statistieken niet veel beter zijn. Binnen het onderzoek wordt namelijk gewaarschuwd voor opkomende concurrentie. Steeds meer mensen willen reizen en werken tegelijk. Digital nomad beroepen zoals tekstschrijvers, vertalers, bloggers en fotografen nemen erg toe. Populaire beroepen voor digital nomads zijn ook online marketeers, website ontwikkelaars, developers en docent Engels.

Er zijn genoeg bloggers die meer dan 5000 euro met hun blog verdienen, maar de meeste zitten gewoon rond de 1000/2000 euro. Denk dan aan de Nederlandse bloggers. Ook met teksten schrijven verdien je niet zoveel meer. Maar als online marketeer kan je zeker goed verdienen (denk dan aan 3000 per maand).

1000 euro is natuurlijk niet zo heel veel geld. In Nederland kan je er meestal nog geeneens een huis van huren, maar er zijn namelijk veel bestemmingen waar het leven voor 1000 euro goed te doen is. Denk dan aan Bali, Indonesie en Thailand. In Australie kan je niet van 1000 euro leven. Maar in veel andere landen dus wel.

Maar makkelijk is het niet en je leeft dan niet als een soort god. De concurrentie neemt toe en 1000 euro is uiteraard geen vetpot. Je kan er prima van leven, maar je zal ook het een en ander moeten opgeven. Een woning in Nederland aanhouden, elke week nieuwe kleding kopen kan dus niet meer. Ook kan je niet alle feestjes afgaan. Denk ook aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering en het opbouwen van pensioen.

Digital nomad worden? Voor velen een droom, maar je moet wel genoeg verdienen met jouw werk om ook echt te kunnen reizen en verblijven in andere landen.

Tip van ons:begin een finance blog in het Engels en verdien goed geld met advertenties (premium advertisers zoals Mediavine).

Werk 5 tot 10 jaar hard aan je blog en verdien 2000 euro of meer met advertenties en eventueel ook nog gesponsorde content.

Bloggen is hard werken en vooral volhouden.

Geloof niet alles wat je leest op het internet. 10k per maand met een blog? Hell no! Het kan wel uiteraard, maar dit kost tijd.

Verdiensten digital nomad? Het verschilt. De ene blogger verdient 2000 euro, de andere marketeer 3000 euro, maar met 1000 euro kan je al leven als een digital nomad in bepaalde landen.

Ga ervoor!

Leef jouw droom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here