Het vermogen van André Rieu. Hoe rijk is hij?

vermogen katja schuurman

André Léon Marie Nicolas Rieu is s een Nederlandse violist en orkestleider. Hij staat bekend om zijn shows met voornamelijk klassieke muziek van onder andere Johann Strauss.

Op vijfjarige leeftijd krijgt de kleine André zijn eerste vioolles. Na zijn middelbare school bezoekt hij de conservatoria van Luik, Maastricht en Brussel. Eén van zijn leermeesters is de bekende Nederlandse violist Herman Krebbers. Gedurende zijn studie ontwikkelt André Rieu een voorliefde voor opera’s en salonmuziek.

Je moet ervan houden. Het is niet helemaal ons ding. Maar deze man heeft genoeg fans en ook zeker genoeg geld. Maar hoe rijk is hij dan anno 2022?

André Rieu treedt elk jaar op in zijn eigen woonplaats Maastricht, op het Vrijthof. Maar daarnaast gaat hij normaal ook op tour, waarbij hij naar een flink aantal landen afreist om op te treden. Hij en zijn orkest hebben van klassieke muziek en walsen een wereldwijde concertact gemaakt, die net zo succesvol is als enkele van de grootste wereldwijde pop- en rockmuziekacts. 

Inmiddels zijn wereldwijd zijn meer dan dertig miljoen cd’s en dvd’s van Rieu verkocht. Per jaar bezoeken ruim 700.000 mensen één van zijn concerten. Daarmee is hij na Madonna, Tina Turner en Britney Spears de beste verkopende tourartiest ter wereld.

Maar wat verdient André Rieu met deze optredens?

Het vermogen van André Rieu wordt geschat op ongeveer 35 miljoen euro volgens diverse media bronnen. Not bad! Is hij de rijkste artiest van Nederland?

Wil jij nou graag ook veel geld verdienen? Geld verdienen met beleggen? is dat jouw ding? Bekijk dit dan eens.

Previous articleGeld verdienen met advertenties op je website. De beste manier?
Next articleVermogen Sylvia Geersen. Hoe rijk is deze dame?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here