Maak gebruik van deze vijf principes om sneller promotie te maken

sneller promotie maken

Hoe maak je nou sneller promotie op je werk?

Werk jij voor een bedrijf met veel carrièremogelijkheden? Dan wil je vanzelfsprekend jezelf zo snel mogelijk opwerken en veel promoties gaan maken. Er zijn echter een beperkt aantal mensen die dit voor elkaar krijgen. Maar wat is precies hun geheim? In deze blog ontdek je welke principes worden toegepast om de kans op een promotie te verhogen. Op deze manier ben jij ook binnen mum van tijd succesvol.

Alles begint met een goede eerste indruk

In de eerste plaats moet je altijd een goede indruk achterlaten. Daarbij maakt het niet uit of dit op de baas is van je organisatie of een schoonmaakster. Door een goede eerste indruk te maken, zal jij vaker op een positieve wijze in het achterhoofd van mensen verschijnen. Denk daarbij niet alleen aan dat jij jezelf netjes voorstelt aan iedereen in je bedrijf, maar ook dat je perfect gekleed bent. Draag dus precies wat voorgeschreven wordt en onderhoud bijvoorbeeld je werkpak of houd je werkschoenen schoon. Zo vergroot je de kans dat mensen met ontzag over je ze zullen praten.

Geen woorden maar daden

Een ander principe die je toe moet passen om gepromoveerd te worden naar een hogere positie, is door extreem waardevol voor je bedrijf te zijn. Dit zijn dus geen woorden, maar daden. Ga tot het gaatje om bijvoorbeeld een bepaalde deadline af te krijgen en wees het goede voorbeeld voor de rest van je team. Vanzelfsprekend dien je een goede balans te bewaren zodat je geen burn-out krijgt, maar mensen zullen je eerder een promotie gunnen wanneer je daadwerkelijk laat zien dat je het hebt verdiend.

Wees sociaal sterk

Ook dien je sociaal sterk te zijn wanneer je aanspraak wilt maken op een promotie. In de meeste organisaties vereisen topfuncties mensenkennis. Daardoor zul jij precies moeten weten hoe jij bepaalde persoonlijkheden moet managen. Bovendien moet je ook sociaal goed met klanten om kunnen gaan. Op netwerkborrels kan dit het verschil maken tussen een grote vis binnenhalen of juist afgewezen te worden. Onderschat dus zeker niet hoe belangrijk sociale vaardigheden zijn om promotie te maken.

Denk vooruit

Tot slot zul je sneller promotie maken door vooruit te denken. Wanneer jij een probleem van mijlenver aan ziet komen, kun je vaak voorkomen dat dit daadwerkelijk een lastige kwestie gaat worden. Dit zorgt ervoor dat je meer waardevol voor je organisatie bent, waardoor je sneller een hogere functie zult krijgen. Onderschat dit principe dan ook zeker niet wanneer je ambitieus bent.

Al met al waren dit de belangrijkste principes die je toe kunt passen om de kans op promotie te vergroten. Door elk van deze principes toe te passen, zul je zeker succesvol zijn tijdens je carrière.

Previous articleVermogen Nikkie Plessen 2024. Benieuwd?
Next articleWelke baan past bij mij? Wij geven je tips.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here