Het vermogen van Jan Smit in 2024.

vermogen edson da graca

Jan Smit kent vrijwel iedereen als een veelzijdig man. Het bekendst is hij natuurlijk als zanger, maar daarnaast was of is hij onder andere presentator, jurylid en acteur.

Oudere lezers kennen Jan Smit nog als Jantje Smit. Op elfjarige leeftijd had hij al een enorme hit. Hij verkocht miljoenen platen van de ode aan zijn oma ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’. Ook bij onze oosterburen sloeg dit nummer enorm aan, in een Duitstalige versie. Hij was er dus al op jonge leeftijd bij. Een carrière op jonge leeftijd.

Na zijn kinder- en tienerjaren richtte Smit zich weer volledig op Nederland. Hij scoorde tientallen megahits en richtte ook een eigen platenlabel op. Sinds 2018 maakt hij deel uit van de vermaarde Toppers, samen met René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom.

Naast muziek maken is hij ook bekend als tv-persoonlijkheid en presentator (o.a. co-presentator van het Eurovisie Songfestival in 2021), acteur in de film Het Bombardement en in tv-reclames. Hij is dus niet alleen zanger, maar ook acteur en ondernemer. Hij heeft ook een eigen platenlabel genaamd Vosounds, waar bekendheden zoals Gerald Joling en Monique Smit bij aangesloten zitten. Smit heeft ten slotte ook nog eens een eigen restaurant: Lotje Wine & Dine in, je raadt het al, Volendam. Een busy man dus!

Jan Smit heeft zich bewezen als een veelzijdig talent met succes in zowel de muziek- als de entertainmentwereld. Zijn bijdragen aan de Nederlandse populaire cultuur hebben hem tot een bekend gezicht en een geliefde artiest gemaakt.

Smit is niet alleen bekend in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij is dus ook internationaal bekend.

Wat verdient hij eigenlijk met een optreden?

Hij treedt regelmatig op voor een tarief vanaf 14.000 euro voor een half uur. Tot het programma gestopt (door alle schandalen in het nieuws) werd was hij jurylid van The Voice. Volgens bronnen verdiende hij ongeveer 500.000 euro per seizoen. Daarnaast heeft Jan nog inkomsten uit albumverkoop, merchandise en royalty’s. Genoeg inkomenstenbronnen dus.

Het vermogen van Jan Smit in 2024

Jan Smit heeft dus behoorlijk wat inkomstenbronnen. Zijn vermogen werd in 2019 door zakenblad Quote geschat op 13 miljoen euro. Het is nu 2024. 15 miljoen? Not that bad after all!

Previous articleWat zijn de voordelen van een eenmanszaak?
Next articleWat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met een MBO opleiding? Lees gauw verder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here