Voor jezelf beginnen in 2024, maar hoe doe je dat?

voor jezelf beginnen

Voor jezelf beginnen in 2024,, maar hoe dan? Waar moet je beginnen.

Jij wilt graag voor jezelf een onderneming beginnen, maar je weet niet hoe en waar je moet beginnen. Voor het beginnen van een onderneming zou je eigenlijk bij de gemeente terecht moeten kunnen, maar de gemeente doet (vaak) niks. Lullig, maar waar. Die bieden vaak andere baantjes aan waar jij eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Jij begint liever voor jezelf. Veel creatievelingen en artiesten werken het liefst voor zichzelf. Dus je staat er alleen voor: wrong! Wij helpen startende ondernemers graag op weg. Lees vooral onze andere artikelen and get insired.

En nu, hoe verder?

Het is natuurlijk eerst goed te bedenken waar je iets in wilt beginnen. Er komt wel een hoop kijken bij het starten van een onderneming. Wat past goed bij je? Waar ligt je passie in? Maar natuurlijk ook de vraag: waar is vraag naar?. Een gat in de markt zeg maar. Wil je een personal coach worden? Wil je een copywriter worden (niet zoveel meer nodig sinds CHAT GPT, AUCH). of een social media bedrijf runnen? Of wil je misschien ook een online magazine starten? Het kan allemaal, maar onthoud wel, de concurrentie is killing. Je wordt niet vanzelf rijk en in het begin is het vooral hard werken, vallen, de mist ingaan en weer doorgaan. Het geld komt niet vanzelf.

Ondernemen is vallen, opstaan en weer doorgaan. Je moet veel tijd en energie stoppen in je onderneming. Er komt een hoop bij kijken, ook een juridisch/zakelijk gedeelte (inschrijven bij de KVK, zakelijk rekening nummer, algemene voorwaarden opstellen etc (oops die hebben wij nog geeneens). Zo zie je maar. Er is altijd werk te doen.

Sterke en zwakke punten:

Het is belangrijk om je sterke, maar ook je zwakke punten te kennen. Besef dat jij onmogelijk in alles even goed kunt zijn. Iedereen heeft goede en mindere kanten: vaak kun je ook wel van jezelf zeggen waarin je goed bent (of kunt worden) en waarin niet. 

Voor jezelf een onderneming beginnen en klanten krijgen kost ook tijd, verwacht niet dat je gelijk veel klanten hebt. Het kost tijd om klanten te krijgen. Je moet uiteraard ook je business promoten. Dit kan je doen door middel van mond op mond reclame maar ook door middel van businesscards. Ga veel netwerken en bezoek veel business events.

Spread the world dat jij een business hebt! Maak reclame, maar pas op ga niet spammen;)dat doen we namelijk zelf ook wel vaak. Je wilt toch graag gezien worden met je business.

Spammen kunnen mensen vervelend vinden. Je hebt de juiste marketing nodig en voor het ene bedrijf is dat weer andere marketing dan voor het andere. Kijk wat bij jouw bedrijf past. Of meer focussen op social media en bijvoorbeeld in zee gaan met een influencer/blogger of bijvoorbeeld meer richten op Google traffic en dus aan de SEO werken.

Ondernemen is leuk, voor jezelf beginnen is zeker leuk, maar er komt veel kijken.

Zorg dat je goed begint. Je hoeft natuurlijk niet je hele business of finance plan perfect te hebben, maar weet wel wat je doet.

En vooral sterk blijven, doorzetten en andere artikelen lezen over ondernemen.

Om te beginnen heb je een domeinnaam en hosting nodig. Die kan je hier krijgen. Goed en betaalbaar.

Succes!

Previous articleEen passief inkomen in 5 jaar tijd met bloggen. Hoe doe je dat?
Next articleFinanciele vrijheid is populair in 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here