Een passief inkomen in 10/15 jaar tijd met bloggen. Hoe doe je dat? Maak er maar 10 jaar van hoor;)

bloggen en passief inkomen

Passief inkomen. Een hype, een trend, iets dat je nu veel voorbij hoort komen.

Het is de droom van velen: leven van een passief inkomen. Over het algemeen kun je alleen met het opzetten van een goedlopend bedrijf genoeg passief inkomen genereren en dat betekent hard werken. Toch kunnen je passieve inkomsten generen die een mooie aanvulling op je hoofdinkomen kunnen zijn of deze op den duur zelfs kunnen vervangen.  

Wat is dat eigenlijk? Je hebt het misschien wel voorbij zien komen of van gehoord.

Een passief inkomen is een inkomen waarbij je eerst een investering doet (qua tijd en/of geld), waarna je vervolgens een blijvend inkomen genereert. Zodoende heb je blijvend profijt van die inspanning(en), zonder dat je daar nog iets blijft doen. De uitdrukking ‘Slapend rijk worden’ is dus hierop van toepassing. Passief inkomen is geld dat je verdient zonder er steeds actief voor te hoeven werken.

Passief inkomen kan je op verschillende manieren bereiken en 1 daarvan is bloggen. Wij hebben de meeste kennis van bloggen en vertellen jou hier dus ook meer over.

Bloggen en passief inkomen in 10 jaar of misschien toch 15 jaar? Dat is jouw doel. Leven van jouw blog. Genoeg passief inkomen om van te leven. Uiteraard kan dit natuurlijk ook door te beleggen in crypto of in vastgoed. Passief inkomen door te beleggen in vastgoed bespreken we in dit artikel. Maar bloggen oftewel een website met content is ook een manier. Dat vergeten veel mensen. Bloggen is niet gewoon een hobby job. Als je het goed aanpakt, een juiste naam hebt, goede content, goede statistieken dan komen er opdrachten en dus geld binnen.

Jij wilt graag van bloggen jouw werk maken. Het is wel mogelijk, maar dan moet je het tegenwoordig wel wat anders aanpakken. Gewoon een “dagboek” bijhouden over jouw belevingen zal je niet veel bezoekers opleveren, tenzij je een bekende celebrity bent en al veel volgers hebt op bijvoorbeeld Instagram. Bloggen in dit geval is meer informatieve educatieve content schrijven voor Google en je lezers. Ik zou gaan voor een soort merk met informatieve en leuke content.

Kies een goede pakkende domeinnaam, zodat mensen weten waar het over gaat. Kan jij nou helemaal niet schrijven? Je kan zelfs een goede schrijver vinden online mocht je nou helemaal geen tijd hebben om 2/3 keer per week te bloggen of niet zo goed in schrijven, maar het wel leuk vinden om te ondernemen. Zelf schrijf ik op basis van eigen ervaring, een stukje research en een beetje door CHAT GPT (het is best oke om te gebruiken voor jouw teksten, maar lees het wel goed door en pas het hier en daar aan).

Bedenk dus een concept/niche voor jouw blog. Gaat het over fitness & health? Gaat het over artiesten en creatievelingen (zoals lifeofanartist.nl), of wil je een allround online magazine voor vrouwen of mannen? zoals fem-fem.nl en NSMBL.NL? of man-man.nl en manners.nl. Deze websites krijgen bijna een miljoen bezoekers per maand en zijn een groot succes. Ook omdat ze zich op veel onderwerpen focussen een een specifieke doelgroep hebben. Maar in deze tijden zou ik zeggen ga voor een geld/finance/money blog of magazine. Iedereen wil weten hoe je geld maakt en hoe je aan geld komt. Geef inzichten in jouw salaris en geld.

En dan? Hoe ga je hier van leven?

1.Affiliate marketing

Affiliate marketing is een goede manier om geld te verdienen met je blog. Je raad hierbij producten aan en krijgt hierover een commissie mocht iemand iets kopen via jouw blog. Raad wel producten aan die passen bij je blog.

Eerlijk gezegd is de hype van affiliate marketing een beetje gedaald. Hier valt helaas niet meer zoveel mee te verdienen. Veel mensen hebben dit ontdekt en zijn er nu achter gekomen dat Google hier niet zo gek op is.

Ben jij nog nieuw in de affiliate marketing branche? Dan is het goed om hier alles over te leren. Maar weet wel dat affiliate marketing vaak pas werkt bij eigen grote aantallen bezoekers. Denk dan aan 100k of meer. Wij hebben het een tijdje geprobeerd, maar waren toch nog te klein om hier echt een mooie inkomstenstroom uit te halen. 500k bezoekers per maand? Denk dan aan 2000 euro per maand met affiliate marketing. Maar affiliate marketing is echt geen vetpot en werkt vooral bij echt grote aantallen bezoekers. Affiliate marketing is niet meer wat het is geweest, maar proberen kan altijd.

2. Eigen producten verkopen

Heb jij een fitness & health blog? Verkoop dan producten die hiermee te maken hebben. Je kan een shop koppelen aan je blog. Krijg jij genoeg bezoekers? Minimaal 10.000 unieke bezoekers per maand? Dan kan je hier zeker wel goed mee verdienen.

Of heb jij een beauty blog, verkoop dan je eigen beauty lijn producten. Maar denk ook aan een geld blog over financien met leuke geld tools. Bedenk iets origineels!

3.Advertising

Advertising zoals Google Adsense is leuk voor een extraatje (een paar honderd euro per maand), maar zal je geen fulltime inkomen opleveren. Tenzij je echt 500.000 unieke bezoekers per maand hebt wat de grote online magazines dus zeker wel hebben. Dit is wel lastig voor een niche blog om te bereiken, maar mocht jij goed zijn met SEO en veel artikelen schrijven dan kan dit nog best mogelijk zijn. Bij grotere aantallen bezoekers (vanaf 100k) kan je beter voor advertisers zoals Mediavine of Adthrive gaan. Deze leveren je veel meer op. Lees hier meer over Mediavine. Er zijn genoeg alternatieven op het web voor Google Adsense, je moet ze alleen even kennen. Ook goed om te weten is dat bepaalde topics/onderwerpen meer geld opleveren. Dat is natuurlijk ook wel weer logisch. Met geld/finance/money verdien je gewoon meer dan met je beauty blog.

4.Sponsored content

Heb jij minimaal 5000/10.000 unieke bezoekers per maand en ook een goede domeinautoriteit (DA waarde) en een goede trustflow etc. Het draait niet alleen om het aantal bezoekers, maar vaak ook gewoon om de waarden van je website. Dan zul je door bedrijven benaderd worden voor sponsored content. Er is een hele markt voor gesponsorde content en linkbuilding. Bepaal je prijs (vanaf 100 euro minimaal!) en verdien hier ook geld mee. Hoe meer bezoekers en naarmate je bekender wordt met je blog zal je meer aanvragen krijgen. Je kan je inschrijven bij Hulc, maar denk ook aan marketing agencies als Lequal, All the Way up, Equote en Linkpizza.

Heb jij 100.000 bezoekers per maand? (dat is echt niet zo makkelijk om te behalen). Dan kan jij zeker 400/500 euro vragen voor advertorial.

Voor gesponsorde content moet je af en toe wel wat doen. Bloggen is wel passief inkomen, maar je moet je blog wel bijhouden en updaten. Ook heb je natuurlijk administratie.

Probeer al deze manieren met elkaar te combineren en zo een fulltime inkomen te verdienen met jouw blog.

Een passief inkomen in 10 jaar met jouw blog? Het is mogelijk, maar niet zo makkelijk als dat het lijkt. Je kan ook meerdere blog niches proberen. Werk hard aan goede SEO content, populaire content dat rankt in Google, werk aan je social media kanalen, en ga ervoor. Lukt het niet in 10 jaar, dan misschien in 15 jaar.

Na ongeveer 3 jaar verdienen we rond de 1000/1500 per maand. Soms zelf minder, soms meer. Dit is nog lang niet een fulltime inkomen dus, maar het lijkt ergens op en is altijd beter dan niks.

Go for it!

Previous articleGeen 9 tot 5 type? Word ondernemer in 2024, maar dan online! Lees hier hoe je dat kan doen.
Next articleVoor jezelf beginnen in 2024, maar hoe doe je dat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here