Waarom Je Als MKB Moet Denken Aan Factoring. Lees hier meer.

factorering

Factoring wordt steeds populairder onder kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s) in Nederland. Factoring is een financieringsvorm waarbij een derde partij facturen van een bedrijf opkoopt en daarvoor direct geld uitbetaalt. In ruil daarvoor ontvangt de factoringmaatschappij een percentage van het bedrag dat nog openstaat op de factuur. In dit artikel lees je waarom factoring voor MKB’s een aantrekkelijke financieringsvorm is.

Snelle Betaling Van Facturen

Een van de grootste voordelen van factoring is dat MKB’s snel betaald worden voor hun diensten of producten. In plaats van te wachten op betalingen van klanten die hun facturen laat of helemaal niet betalen, kan een bedrijf dat factoring gebruikt, direct geld ontvangen voor de openstaande facturen. The Blue Factor betaalt bijvoorbeeld binnen 24 uur na het indienen van een factuur, zodat MKB’s hun cashflow kunnen verbeteren.

Minder Risico’s

Factoring vermindert ook het risico voor MKB’s. In plaats van te moeten wachten op betalingen van klanten, loopt een bedrijf dat factoring gebruikt, geen risico op wanbetaling. Het factoringbedrijf is verantwoordelijk voor het innen van de betalingen van de klanten, dus het bedrijf heeft meer zekerheid dat de facturen worden betaald.

Geen Gedoe Met Incasso

Een ander voordeel van factoring is dat het MKB zich geen zorgen hoeft te maken over het incassoproces. Het factoringbedrijf neemt de verantwoordelijkheid voor het innen van de facturen over, wat tijd en geld bespaart voor het MKB. Het MKB kan zich hierdoor focussen op andere belangrijke zaken, zoals het verbeteren van hun producten en diensten, en het werven van nieuwe klanten.

Meer Flexibiliteit

Factoring biedt ook meer flexibiliteit voor MKB’s. In plaats van afhankelijk te zijn van bankleningen, biedt factoring een alternatieve financieringsvorm die meer flexibiliteit biedt. Factoringbedrijven bieden financiering aan op basis van de openstaande facturen van het MKB, in plaats van op basis van de kredietgeschiedenis van het bedrijf. Dit betekent dat MKB’s met een minder sterke kredietgeschiedenis toch financiering kunnen krijgen.

Verbeterde Cashflow

Factoring verbetert de cashflow van MKB’s aanzienlijk. Doordat factoringbedrijven binnen 24 uur betalen voor openstaande facturen, hebben MKB’s meer liquiditeit en kunnen ze hun leveranciers en werknemers sneller betalen. Dit zorgt ervoor dat MKB’s minder afhankelijk zijn van bankleningen en minder risico lopen op financiële problemen.

Conclusie

Factoring biedt tal van voordelen voor MKB’s in Nederland. Het verbetert de cashflow, vermindert risico’s en biedt meer flexibiliteit dan traditionele financieringsvormen. The Blue Factor is een van de toonaangevende factoringmaatschappijen in Nederland en biedt op maat gemaakte oplossingen voor MKB’s die hun cashflow willen verbeteren en hun risico’s willen verminderen. Meer informatie hierover lees je hier

Als MKB is het belangrijk om te denken aan factoring als financieringsvorm. Het kan de groei van het bedrijf stimuleren en zorgen voor meer stabiliteit in de cashflow. Met factoring kunnen MKB’s zich concentreren op hun kernactiviteiten en hoeven ze zich geen zorgen te maken over de financiële administratie en incasso. Het is een ideale oplossing voor MKB’s die snel en efficiënt geld willen ontvangen voor openstaande facturen.

Previous articleDeze 4 abonnementen moet je als ondernemer goed geregeld hebben
Next articleProfiteer van de gokboom – dat is hoe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here