Wat kan je allemaal met de opleiding helpende zorg en welzijn?

Als je sociaal bent en het lijkt je leuk om met mensen te werken, is de opleiding Helpende Zorg en Welzijn misschien iets voor jou. Deze opleiding bereidt je voor op werken als helpende in de zorg. Je staat in dat geval mensen die zorg nodig hebben dagelijks bij

Een populaire basis opleiding in de zorg op mbo niveau. Ontzettend veel vraag naar op de arbeidsmarkt dus zeker baangarantie.

Als helpende ben je eigenlijk vooral bezig met wassen en aankleden, een luisterend oor bieden, hulp bieden in het huishouden, zoals koken of schoonmaken, wandelen en letten op de gezondheid van de clienten. Uiteraard geef je ook een luisterend oor en kan je er zijn voor leuke activiteiten.

Een opleiding als Helpende Zorg en Welzijn biedt zeker een goede basis voor een veelzijdige en betekenisvolle carrière in de gezondheids- en welzijnssector.

Hier zijn enkele van de vele carrièremogelijkheden en taken die je kunt verwachten na het afronden van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn:

1. Zorgverlener in verpleeghuizen en verzorgingshuizen

Als Helpende Zorg en Welzijn kun je werken in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van ouderen, zoals het helpen bij persoonlijke verzorging, het verstrekken van medicatie (dat kan bij helpende plus) en het bieden van emotionele ondersteuning.

2. Thuiszorgmedewerker

Als thuiszorgmedewerker bezoek je cliënten thuis en bied je ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, zoals wassen, aankleden, huishoudelijke taken en het verstrekken van medicatie. Je speelt een essentiële rol bij het helpen van mensen om zelfstandig in hun eigen huis te blijven wonen.

3. Gehandicaptenzorg

Binnen de gehandicaptenzorg kun je mensen met een beperking helpen bij hun dagelijkse behoeften en hen ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden voor zelfredzaamheid en inclusie in de samenleving.

4. Kinderopvang

Sommige Helpende Zorg en Welzijn-professionals werken in kinderopvangcentra, waar ze zorgen voor de dagelijkse behoeften en ontwikkeling van kinderen, inclusief gezondheid en veiligheid.

5. Ziekenhuizen en revalidatiecentra

In ziekenhuizen en revalidatiecentra bied je zorg en ondersteuning aan patiënten, inclusief hulp bij bewegen, persoonlijke hygiëne en mobiliteit.

6. Ouderenzorg

De vergrijzing van de bevolking heeft de vraag naar professionals in de ouderenzorg aanzienlijk verhoogd. Je kunt betrokken zijn bij het plannen en uitvoeren van activiteiten voor ouderen en hen ondersteunen bij hun dagelijkse leven.

9. Geestelijke gezondheidszorg

Helpende Zorg en Welzijn-professionals kunnen betrokken zijn bij de zorg voor mensen met geestelijke gezondheidsproblemen. Er zijn ook genoeg mensen in de GGZ die hulp nodig hebben met de dagelijkse verzorging. Vaak lukt het deze mensen niet meer om goed voorzich te zorgen.

11. Mantelzorgondersteuning

Als Helpende Zorg en Welzijn kun je worden ingezet om mantelzorgers te ondersteunen door hen te helpen bij de zorg voor hun geliefden en het bieden van tijdelijke verlichting.

Het succesvol afronden van een opleiding Helpende Zorg en Welzijn opent de deur naar een breed scala aan carrièremogelijkheden in de gezondheids- en welzijnssector. Je kunt bijdragen aan het welzijn van anderen, of het nu gaat om ouderen, kinderen, gehandicapten, of mensen met gezondheids- of psychische problemen. Je draagt iets bij aan de samenleving, je helpt kwetsbare mensen en je bent praktisch en sociaal bezig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here