Werken als freelancer in 2024. Enkele voordelen voor jou.

werken als freelancer in 2022

Werken als freelancer in 2024. Iets voor jou?

Wat is nou precies het verschil tussen een zzp’er en freelancer? Het is eigenlijk hetzelfde. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers. Je hebt geen dienstverband met de opdrachtgevers. Je bent waarschijnlijk als freelancer op zoek naar interim opdrachten of naar freelance opdrachten. Je neemt dit werk aan en de opdrachtgever betaalt voor de opdracht. Die belasting betaal je zelf en regel je bij de belastingaangifte. Er komt dus wel een stukje administratie en verantwoordelijkheid bij kijken. Werken als freelancer of zzp’er heeft echter enorm veel voordelen, lees daar hieronder meer over.

Wij zetten enkele voordelen voor je op een rijtje.

1.Je bent je eigen baas

Veel mensen vinden freelance werk heerlijk, je eigen baas zijn en geen baas boven je hebben. Je kunt je werk indelen zoals je het zelf wilt. Je kunt werken op tijden die jou uit komen. Je hebt alleen verantwoording voor jezelf en je eigen administratie, die moet natuurlijk wel op orde zijn. Maar ook dit hoeft geen probleem te zijn. Je hebt tegenwoordig genoeg goede boekhouders die je hier uitstekend bij kunnen helpen. Deze vrijheid alleen al is voor veel professionals een reden om te beginnen met freelance of interim werk.

2.Vrijheid

Freelancen betekent meer vrijheid want je kunt je werk zelf indelen. Werk je liever s’avonds? Of in de weekenden? Wil je eerst liever boodschappen doen voordat je begint? Een was draaien tussen het werk door? Dat kan allemaal. Zolang de deadline maar wordt gehaald en de kwaliteit van het werk goed is.

Wat dacht je van werken in het buitenland? Zolang jij je werk maar doet en af hebt kun je in principe vanuit overal werken. Je bent locatie en tijdonafhankelijk. Het werken als digital nomad is een grote trend in de freelance wereld. Natuurlijk zijn er ook freelance en zzp banen bij waarbij je wel soms op locatie moet zijn. Niet elke freelance baan is hetzelfde. Het hangt ook een beetje af van de branche waarin je zit.

3. Afwisseling

Een ander voordeel is de diversiteit in opdrachten. Je hebt meerdere opdrachtgevers en elke opdrachtgever is weer anders. Dit maakt het werk als freelancer afwisselend. Geen dag is zo hetzelfde. Ook hier ligt het natuurlijk ook wel voor een deel aan het soort werk dat je verricht als freelancer. Sommige werkzaamheden zullen hetzelfde zijn. Maar het is waarschijnlijk wel uitdagender dan een baan in loondienst.

4. Goed inkomen/uurtarief

Je kunt als freelancer met freelance opdrachten veel verdienen. Uiteraard komen er ook kosten bij kijken, maar dit kun je van te voren goed incalculeren. Denk aan een arbeidsongeschikt verzekering, administratie etc. Maar als je het goed doet kan je veel verdienen als freelancer/zzp’er. Je moet natuurlijk ook sparen voor je pensioen dus neem dit ook mee in je uurloon. Een zelfstandige houdt over het algemeen meer over dan iemand in loondienst, dat verschilt echter natuurlijk per branche en situatie.

Werken als freelancer in 2024. Gewoon doen!

Heb je wat aan onze tips op de website? Wij zijn erg benieuwd!

Laat vooral een leuke reactie achter.

Image: Unsplash

Previous articleMet deze vaardigheden kun je aan het werk in de iGaming-industrie
Next articleMiljonair worden met ondernemen in 2024. Is dat mogelijk?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here