Met deze vaardigheden kun je aan het werk in de iGaming-industrie

carrere in gaming

Wij helpen jongeren graag op weg en aan de juiste baan. Lees gauw verder. Misschien is dit wel iets voor jou..Wij bespreken alle soorten carrières. Van influencer online, bloggen, vloggen, werken in de zorg tot iGaming.

Ben je op zoek naar een carrièreswitch en heb je gezien hoe hard de iGaming-industrie groeit? Dan bestaat de kans dat jij hierin aan de slag wil, omdat er altijd nieuwe ontwikkelingen en innovaties zijn (of omdat je gewoon graag zelf games speelt en zo van je hobby je werk kunt maken!). De snelgroeiende markt zorgt ervoor dat er vaak nieuwe vacatures geopend worden door bedrijven wereldwijd. Wil jij aan de slag binnen iGaming, dan zijn er een aantal skills die niet op je cv mogen ontbreken.

Waarom aan de slag binnen iGaming?

De voorspelling van analisten luidt dat de iGaming-markt in 2024 zo’n 94 miljard dollar waard zal zijn, wat een verdubbeling is van de huidige waarde. Dat betekent dat er ongelooflijk veel vraag is naar experts, toppers en mensen die houden van aanpakken. Ervaring en kennis zijn overigens lang niet altijd vereist. De iGaming-markt staat bijvoorbeeld te springen om softwareontwikkelaars, maar ook om mensen die de klantenservice kunnen doen, analyses uit kunnen voeren, producten en diensten willen verkopen en uiteraard mensen die zich met marketing bezig willen houden. Deze functies kunnen aantrekkelijk zijn voor jou, maar houd wel in de gaten dat het niet altijd de bestbetaalde banen zijn.

Dat betekent dat dit één van de meest veelzijdige sectoren is binnen de banenmarkt. Je kunt hier terecht als grafisch ontwerper, als tekstschrijver, als iemand die graag met een headset op de hele dag mensen uit de brand helpt en als persoon met een vlotte babbel krijg je hier ook al snel deuren open. Er is meer dan genoeg te doen en dat betekent dat de iGaming-bedrijven wellicht nu al op zoek zijn naar jou!

Welke vaardigheden heb je nodig om hier aan de slag te gaan?

Er zijn verschillende takken binnen de iGaming-industrie. Waar jij precies mee wilt werken, is bepalend voor de skills die vereist worden. Wil je je bijvoorbeeld bezig gaan houden met de wetten en de regels, of wil je aan het werk binnen de financiële delen van deze markt, dan heb je de juiste papieren nodig. Heb je daarnaast uitgebreide ervaring met de baan waarop je wilt solliciteren, dan draagt dit zonder enige twijfel bij aan de kans op slagen.

Wil je aan de slag met marketing, promoties, ontwerpen, ontwikkelen of andere vormen van klantmanagement of werk achter de schermen? Dan wordt er meestal niet om papieren gevraagd, maar om ervaring. Mensen met aantoonbare ervaring (denk aan referenties of een portfolio) komen simpelweg sneller aan de bak dan mensen die dit niet hebben. Dat is trouwens het geval in de meeste branches.

Aangezien veel iGaming-bedrijven ontzettend snel groeien, staan zij te springen om mensen die aan willen pakken. Dát betekent dat je ook zonder ervaring of papieren kunt solliciteren naar een bepaalde functie. In dat geval is het vooral handig om even goed te gaan zitten voor je cv (helder, strak en overzichtelijk) en je motivatiebrief. Houd er rekening mee dat de recruiters bij deze bedrijven dagelijks honderden mails krijgen. Jouw brief moet eruit springen zodat je direct de aandacht trekt.

Wat kun je doen om de kans op een baan in iGaming te vergroten?

Het kan geen kwaad om je eens te verdiepen in de spellen die aangeboden worden in de iGaming-markt. Je hoeft geen hardcore gamer te zijn om kans te maken op een baan, maar mensen die wat meer feeling hebben met de spellen, krijgen simpelweg eerder een uitnodiging om op gesprek te komen. Kijk daarom eens naar wat spellen en verdiep je in het spelverloop en het jargon dat gebruikt wordt. Je kunt de iGaming spellen makkelijk vinden via Google en direct Keno spelen bij een casino kan je hier.

Voor de rest is het vooral verstandig om je eens in de branche te verdiepen en mogelijk op zoek te gaan naar cursussen die aansluiten op de functie waarop jij wilt solliciteren. Schrijf je niet direct in voor tal van opleidingen; het beheersen van de basis is meestal al genoeg om een voet tussen de deur te krijgen, zeker wanneer je een leuke cv kunt overhandigen met een goede motivatiebrief; de branche heeft hard mensen nodig die willen werken dus dit is jouw kans.

Waar wacht je nog op? Ga voor die gaming carrière!

Image: unsplash

Previous articleHet vermogen van Bridget Maasland in 2024?. Hoe rijk is deze dame? Benieuwd
Next articleWerken als freelancer in 2024. Enkele voordelen voor jou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here