Best betaalde banen zonder opleiding.

miljardairs in nederland

Het vinden van goedbetaalde banen zonder een formele opleiding kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk. Veel banen vereisen weliswaar een zekere mate van training, ervaring of certificering, maar ze vereisen geen traditionele vierjarige universitaire graad.

Hier zijn 10 voorbeelden van goedbetaalde banen die vaak geen bachelor’s degree vereisen:

 1. Loodgieter: Loodgieters installeren en onderhouden sanitaire systemen. Ze verdienen vaak een aanzienlijk inkomen na het voltooien van een leerlingstelsel en het behalen van de nodige licenties.
 2. Elektricien: Elektriciens installeren, repareren en onderhouden elektrische systemen in woningen en bedrijven. Ze kunnen een goede beloning verdienen na een leerlingperiode en certificering.
 3. Lasser: Lassers verbinden metalen onderdelen door ze te smelten en te verbinden. Ze kunnen hoge lonen verdienen, vooral als ze gespecialiseerd zijn in moeilijke lastechnieken.
 4. Machinist zwaar materieel: Deze professionals bedienen grote machines zoals bulldozers, graafmachines en hijskranen. Ze kunnen goed verdienen zonder een universitair diploma.
 5. Lijnman elektrische distributie: Lijnmannen werken aan hoogspanningslijnen om elektriciteit te distribueren. Ze volgen vaak een gespecialiseerde opleiding en kunnen aanzienlijke beloningen krijgen.
 6. Webontwikkelaar: Hoewel sommige webontwikkelaars een diploma hebben, kunnen velen hun vaardigheden zelfstandig ontwikkelen of via bootcamps en online cursussen. Webontwikkelaars bouwen en onderhouden websites en kunnen goed verdienen.
 7. Gastvrijheid en horeca: Functies zoals chef-kok, sommelier, hotelmanager en evenementenplanner kunnen lucratief zijn in de gastvrijheids- en horecasector, met nadruk op ervaring en certificering.
 8. Commercieel piloot: Om een commerciële piloot te worden, heb je geen universitaire graad nodig, maar je moet wel een commerciële vlieglicentie en vlieguren hebben.
 9. Makelaar onroerend goed: Makelaars in onroerend goed helpen mensen bij het kopen en verkopen van eigendommen. Ze moeten vaak alleen een makelaarslicentie hebben, geen diploma.
 10. Verzekeringsspecialist: Verzekeringsagenten en -makelaars verkopen verzekeringspolissen en kunnen goed verdienen op basis van commissies.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel deze banen geen traditionele universitaire graad vereisen, ze vaak wel gespecialiseerde opleiding, certificering of training vereisen. Bovendien kan het bereiken van succes in deze beroepen afhangen van factoren zoals vaardigheden, ervaring, netwerken en inzet.

Om succesvol te zijn in een van deze banen zonder een formele opleiding, is het vaak nodig om:

 • Zelfstudie: Investeer tijd in het leren van de benodigde vaardigheden en kennis door middel van zelfstudie, online cursussen of bootcamps.
 • Leerlingwezen: Overweeg een leerlingstelsel of stageprogramma om praktische ervaring op te doen en te leren van experts in het vakgebied.
 • Certificering: Voor sommige beroepen zijn certificeringen nodig of sterk gewaardeerd. Investeer in het behalen van de vereiste certificaten.
 • Netwerken: Bouw relaties op in de industrie door middel van netwerken en het deelnemen aan relevante evenementen of organisaties.
 • Voortdurende bijscholing: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en blijf leren om je vaardigheden te verbeteren.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat salarissen variëren afhankelijk van locatie en ervaring. Het kan enige tijd duren om de top van je vakgebied te bereiken, maar met toewijding en doorzettingsvermogen kunnen goedbetaalde carrières zonder een traditionele universitaire graad zeker worden bereikt.

Previous articleWat verdien je bij de douglas?
Next articleOndernemen zonder diploma. Kan dat wel?.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here