Wat is een CDD-analist en wat verdien je hiermee?

cdd analist

Wat is een CDD analist en wat verdien je met dit beroep?

Op Carriere Tijd praten wij ook over beroepen en studiekeuzes. Wat wil je worden en hoe ga je dit bereiken?

Terrorismefinanciering, witwassen en andere verdachte geldstromen opsporen. Dat is de taak van een CDD analist. Lijkt dit je wat? Met de CDD analist opleiding vergroot je je baankans bij banken zoals ABN AMRO, ING en Rabobank.

Klinkt dit jouw goed in de oren? lees dan gauw verder.

Als CDD-analist is he belangrijkste verantwoordelijkheid het onderzoeken van klanten en hun transacties om ervoor te zorgen dat er geen verdachte activiteiten plaatsvinden, zoals witwassen van geld of financiering van terrorisme. Je zult nauw samenwerken met andere professionals in de financiële sector, zoals compliance officers, om ervoor te zorgen dat de financiële instelling waarvoor u werkt voldoet aan de vereisten van de wetgeving.

Naast het onderzoeken van klanten, zal je ook waakzaam moeten zijn voor nieuwe trends en risico’s in de financiële sector. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe wetgeving en regelgeving, evenals technologische ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de CDD-processen en procedures.

Wat betreft salaris, kan het inkomen van een CDD-analist variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals locatie, ervaring en opleidingsniveau. In Nederland verdient een beginnende CDD-analist gemiddeld tussen de € 2.000 en € 2.500 bruto per maand, terwijl iemand met meer ervaring en verantwoordelijkheid tot € 5.000 of meer kan verdienen. Het is

echter belangrijk op te merken dat dit slechts een ruwe schatting is en dat het inkomen van een CDD-analist afhankelijk is van verschillende factoren.

Welke opleiding heb je hiervoor nodig?

Er is (nog) geen gespecialiseerde CDD analist opleiding. Werkegevrs vereisen bij deze functie meestal een een afgeronde bedrijfs(economische), juridische opleiding of criminologie op hbo-niveau of hoger. Deze opleidingen duren over het algemeen vier jaar. Bij deze opleidingen kom je in aanraking met (een vorm van) financiële criminaliteit en (financiële) wet- en regelgeving. Kennis over deze onderwerpen is dus belangrijk om te kunnen starten als CDD analist. Sommige bedrijven vereisen bijvoorbeeld ook een Wft (Wet op het financieel toezicht) op je cv of stimuleren je om er één te behalen. 

Naast opleidingen en Wft’s kan een CDD analist zich ontwikkelen door middel van traineeships, die door verschillende bedrijven worden aangeboden.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een CDD analist te worden.

Lees vooral onze andere artikelen over beroepen en studies en bereid je voor op een goede toekomst.

Previous articleWerken tot je 67ste. Mij niet gezien!
Next articleMeest populaire beroepen voor 2024. Lees het hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here