Een blog voor vrouwen beginnen. Hoe pak je dat aan? Tips en meer.

Geboren online ondernemer bezig met een blog/online magazine.

Een vrouwen blog vol met interessante onderwerpen voor vrouwen: over mannen of course, lifestyle, opvoeding, dating, beauty, fashion etc. Een allround creatief interessant blog voor vrouwen. Alles wat de moderne vrouw van nu interesseert.

Hoe pak je dit aan? Waar begin je? We hebben al een artikel geschreven voor de mannen die een mannen blog willen beginnen en het komt ongeveer op hetzelfde neer.

Volg de volgende stappen:

1.Bedenk en naam en leg de domeinnaam vast.

Hoe gaat jouw vrouwenblog heten? Iets dat op vrouwen slaat. Denk aan fem-fem.nl, famme.nl, ze.nl. Allemaal blogs gericht op vrouwen. Het is dus wel lastig om nog een vrouwenblog te vinden. Wij hebben de naam lifeofwomen.nl vastgelegd en willen graag een vrouwenblog oprichten. Maar dat staat voor nu even on hold. Too busy met onze andere blogs.

Vervolgens moet je deze naam vastleggen bij een provider zoals domein.nl of hostnet.nl. Je hebt ook hosting nodig. Hosting is jouw plekje op het internet. Voor 100 per jaar heb jij een domeinnaam en hosting (het kost natuurlijk ook wel wat om te ondernemen).

2.Een goede website

Jouw domeinnaam vastgelegd, hosting aangevraagd? Mooi nou kan het avontuur beginnen. Je hebt een originele/goede website nodig. En sommige denken dat dit duizenden euro’s kost. Nou nee: voor 200 dollar heb jij een goede functionele mooie website. Neem hier een kijkje (wel in het Engels). Gewoon goede freelancers uit de hele wereld die voor jou een betaalbare, maar goede website kunnen maken. Denk ook aan herkenbaar goed logo.

3.De content

Wie gaat de content schrijven? Jijzelf? Of ga je tekstschrijvers inhuren? Zorg dat ze zich richten op SEO en populaire topics. Doe keyword onderzoek en kijk naar je concurrenten. Wat levert de meeste bezoekers op. Kies categorieën en schrijf hier onder. Denk aan: dating, lifestyle, food/drinken, gezondheid, seks, opvoeding, carrière etc. Allemaal dingen die vrouwen interesseren. Richt je op jonge vrouwen of meer op de 40+vrouw? Bepaal de doelgroep. Dit is ook belangrijk voor je marketing plan, want je richt je op deze doelgroep en stelt dit in op social media.

4.Marketingplan

Hoe ga je naamsbekendheid krijgen en bezoekers? Denk aan adverteren op social media, maar de meeste bezoekers komen uiteindelijk via Google. Richt je dus op SEO verkeer. SEO is zeer belangrijk en een goede cursus hoeft niet duur te zijn.

Voor naamsbekendheid is Facebook en Instagram uiteraard ideaal. Zo blijven mensen terugkomen naar je blog en nieuwe artikelen lezen. Je kan ook samenwerken met een bekende influencer die jouw merk promoot op social media of op een blog.

5.Volhouden

Het belangrijkste is uiteindelijk volhouden, blijven schrijven, blijven promoten. Focus op die SEO, scoren in Google, jouw concurrenten verslaan en na een paar jaar kan je er een verdienmodel aanhangen en gaan terugverdienen.

Wij zijn nu 1 jaar bezig met Carriere Tijd en verdienen een mooie bijverdienste. De bedoeling is dit op te schalen naar een fulltime inkomen uiteraard door middels van ads, banners, affiliate marketing, gesponsorde content etc.

Always remember: goede dingen kosten tijd.

Image: Unsplash

Previous articleHet vermogen van Michael van Gerwen in 2023. Hier zijn veel mensen benieuwd naar.
Next articleHoeveel volgers heb je nodig op TikTok om geld te verdienen anno 2023?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here