Glasvezel voor ondernemers: de voordelen op een rijtje

Glasvezel internet heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Zowel onder particulieren als ondernemers. Toch zijn er nog veel bedrijven die niet weten dat ze op deze verbinding kunnen overstappen. Dat is jammer, want glasvezel biedt ongelooflijk veel voordelen. Sommige ondernemers zijn nog altijd in de veronderstelling dat glasvezel extra duur is, maar niets is minder waar. Als je kiest voor dezelfde snelheid als die je nu hebt, dan betaal je meestal niets extra. In ruil daarvoor geniet je wel van een veel snellere en bovenal betrouwbare verbinding. Maar welke redenen zijn er nog meer om voor glasvezel te kiezen? Waarom zou je juist nu als ondernemer de overstap moeten wagen? 

Sneller internet 

Een van de grootste voordelen van glasvezel is dat het internet veel sneller is dan een traditionele verbinding. Dit maakt het online werken stukken gemakkelijker. Een snellere internetverbinding is bovendien wenselijk bij grotere bedrijven. Als meer mensen tegelijkertijd het internet gebruiken, is het van essentieel belang dat iedereen van dezelfde snelheid geniet. Door de betrouwbare en snelle verbinding van glasvezel is dit geen enkel probleem. Hierdoor loopt het werk niet onnodig vertraging op. 

Wist je dat de signaalsterkte bovendien overal even sterk is? Het maakt dus niet uit waar je in het pand aanwezig bent. Het signaal is overal even goed. Handig wanneer je in een groter pand werkzaam bent. 

Stabiele verbinding 

Bij andere verbindingen is het niet vanzelfsprekend om van een stabiele internetverbinding te genieten. Deze verbindingen zijn namelijk gevoeliger door omstandigheden. Bovendien kunnen er beschadigingen in de kabels ontstaan. Hierdoor is een stabiele verbinding niet mogelijk. Als het internet wegvalt, dan kost dit simpelweg geld. Je kunt je werk niet doen en iedere minuut dat het internet niet gebruikt kan worden, is eigenlijk al te veel. Glasvezel is hier minder gevoelig voor. Bovendien is er altijd een back-up aanwezig. Hierdoor komt je bedrijf nooit volledig stil te vallen. 

Duurzaam alternatief 

Door de jaren heen zijn we steeds meer op de duurzaamheid van onze keuzes gaan letten. Maar wist je dat je ook de duurzaamste optie voor het internet kunt kiezen? Kabelinternet vraagt nou eenmaal veel onderhoud. Bovendien kunnen koperen kabels schadelijke stoffen in de grond lekken. Hierdoor wordt de gezondheid van de bodem grondig verstoord. Glasvezels hebben vrijwel geen onderhoud nodig en beschikken over een zeer lange levensduur. Als deze toch vervangen moeten worden, kunnen ze bovendien ook nog eens allemaal gerecycled worden. Dat maakt glasvezel de duurzaamste optie van dit moment als het gaat om het internet. 

Previous articleHet vermogen van Kosso in 2024. Hoe rijk is hij eigenlijk?
Next articleHoeveel kost een verzuimverzekering?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here