Het vermogen van Caroline van der Plas van BBB in 2024. Benieuwd?

caroline van der plas boerenburgerbeweging

Caroline van der Plas (1967) is sinds 31 maart 2021 Tweede Kamerlid. Zij is voorzitter van de Tweede Kamerfractie van BoerBurgerBeweging (BBB) en dat doet ze goed. Zeker na gister. In Nederland is de nieuwe BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen geworden.

Een boerin zonder boerderij, zo noemt zij zichzelf. Ze was jaren bezig bezig met het idee voor de BoerenBurgerBeweging, nog voor de boerenprotesten in 2019. De onrust zagen ze aankomen. Een goede vertegenwoordiging van het platteland bestond nog niet in de Nederlandse politiek, daarom is zij hier en met succes.

Na de boerenprotesten in 2019 en haar onvrede over de koers van het CDA, besloot ze dat het tijd was een eigen politieke partij op te richten: de BoerBurgerBeweging. Dat deed ze samen met Wim Groot Koerkamp en Henk Vermeer van marketingbureau ReMarkAble.

Van der Plas is van oorsprong journalist en was communicatiemedewerker. Ze was onder meer werkzaam voor uitgever Reed Business waar ze schreef voor een blad over de vleesindustrie.

“Ik vind plattelanders een mooi volk: nuchter, de poten in de klei, geen blabla. Daar houd ik van. Doordat ik met veel boeren in contact ben en nauw ben betrokken bij hun werk weet ik wat zij nodig hebben: minder overbodige regelgeving en meer waardering. Ik zie hoeveel moeite boeren moeten doen om aan alle eisen tegemoet te komen. Beleid moet gemaakt worden door de vakmensen, niet de ambtenaren. Daar strijd ik voor in de Tweede Kamer”, aldus van der Plas.

Als de populariteit van de BBB standhoudt tot de volgende Tweede Kamerverkiezingen, zou Caroline van der Plas weleens in aanmerking kunnen komen om premier te worden. Een paar weken geleden noemde ze dat nog “een beetje voorbarig” en ook op verkiezingsavond zei ze nog niet te weten of ze dat wel zou willen. Maar you never know. We gaan het zien.

Wat is haar vermogen?

Daar is helaas niks over bekend. Ze zit nog niet zolang in de Tweede Kamer, waar ze natuurlijk wel goed verdient. Als Tweede Kamerlid verdient Van der Plas echter een bruto jaarsalaris van ongeveer €118.000, wat haar een bovengemiddeld inkomen oplevert. Daarnaast is ze mede-eigenaar van een melkveebedrijf in Overijssel, wat een mogelijke bron van inkomsten kan zijn. 

We houden deze vrouw in de gaten.

Weet jij nou meer? Tip de redactie: info@carrieretijd.nl

Wil jij nou graag veel geld verdienen met beleggen? Wil je hier meer over leren? ook dit is de toekomst. Bekijk dit dan eens.

Bron: detweedekamer.nl & wikipedia. Image: unsplash

Previous articleWie is er miljardair in Nederland?
Next articleEen nieuwe uitdaging gevonden? Dat betekent een nieuw contract.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here