Wie is er miljardair in Nederland?

miljardairs in nederland

Miljardair in Nederland. Nederland kent meer miljardairs dan ooit.

Op Carrière Tijd praten we ook over geld. Wie is er rijk en hoe komen ze zo rijk? Hoe hebben ze carrière gemaakt? Of hebben ze het gewoon geërfd? Dat kan natuurlijk ook.

Nooit eerder telde Nederland zoveel miljardairs (45) en niet eerder bezaten de 500 rijksten samen zoveel vermogen: 219,6 miljard euro. Wat een geld!

Hier zijn 4 miljardairs die je moet kennen in Nederland:

1.Charlene de Carvalho-Heineken

De nummer 1 is opnieuw Charlene de Carvalho-Heineken (67), de mediaschuwe erfgename van het bierimperium. Ze is de rijkste van ons land.

Charlene Lucille de Carvalho-Heineken (Amsterdam, 30 juni 1954) is grootaandeelhouder en directeur van Heineken Holding. Charlene is de dochter van Freddy Heineken Ze is inmiddels bijna 70 jaar en ze is bijna 14 miljard waard. Wat een geld!

2. Remon Vos

Op plek 2 staat vastgoedmiljardair Remon Vos.

Volgens Quote is de 52-jarige Remon Vos in 2023 maar liefst bijna 6 miljard euro waard. Dat betekent dat hij de op één na rijkste persoon van Nederland is. Toch is de kans groot dat je nog nooit van hem hebt gehoord. Hij is niet zo bekend. Zijn indrukwekkende vermogen kwam niet uit een erfenis of loterijwinst, maar verdiende hij vanaf de eerste euro helemaal zelf. Een hardwerkende self made miljardair. Het is dus mogelijk. Remon Vos is de topman van het bedrijf CTP(Central Trade Park). Het bedrijf investeert met name in zogenoemd logistiek vastgoed: bedrijfsterreinen, distributiecentra en dergelijke. et bedrijf behoort nu tot de top 5 van Europa op het gebied van logistiek vastgoed.

3.Frits Goldschmeding

Ook nog nooit van gehoord waarschijnlijk maar een grote naam in de arbeidsmarktwereld. Frits Goldschmeding (Amsterdam, 2 augustus 1933, bijna 90 dus) is een Nederlands oud-topman en grondlegger van de flexibele arbeidsmarkt. Hij is niet zo bekend en houd zijn leven goed prive, maar het bedrijf dat hij oprichtte is wel erg bekend, namelijk Randstad. Een gat in de markt in die tijd. Het was het eerste en is nog altijd de grootste uitzendorganisatie van Nederland. Randstad groeide snel en er kwam veel concurrentie. Die wist Randstad voor te blijven, want het is nog altijd de grootste uitzendorganisatie van Nederland met indrukwekkende cijfers. Lees hier meer over de grootste uitzendbureau’s van Nederland.

Hij bezit bijna 6 miljard euro.

4.Gérita en Inge Wessels.

Gérita en Inge Wessels staansamen op de vierde plek. Voorheen stond hun vader op deze plek en niet zij. Samen hebben ze zo’n €3,6 miljard. Niet slecht dus. De opa van deze twee, Arend Wessels, richtte in 1933 Bouwbedrijf Wessels op. Met Dik aan het stuur, nam het bedrijf veel kleine bouwbedrijven over en zo bleven ze groeien. Inmiddels is bouwbedrijf VolkerWessels het op een na grootste bouwbedrijf van Nederland. 

Uiteraard kent Nederland nog meer miljardairs. Denk bijvoorbeeld aan Ralph Sonnenberg en de familie Brenninkmeijer. Lees vooral onze andere artikelen over ondernemen en carrière maken.

Ben je geïnspireerd? Wil je ook rijk worden door te beleggen? Bekijk dit dan eens.

Bron: quote, beeld: unsplash

Previous articleVermogen van Geert Wilders. Benieuwd?
Next articleHet vermogen van Caroline van der Plas van BBB in 2024. Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here