Opzoek naar een baan in 2024. DIt moet je weten.

Opzoek naar een baan in 2024?.

Dat is nou juist erg grappig. Niet veel mensen zoeken nu naar een baan. Er staan ontzettend veel vacatures open en er is overal personeel tekort.

Waar is iedereen toch gebleven?

Toch opzoek? Dan is dit je kans en jouw jaar!

Door de krapte op de arbeidsmarkt lijkt 2024 het ideale jaar om een switch te maken. Hoe maak je de juiste keuze?

Hier enkele tips om de juiste baan in 2024 te vinden:

1.Wat zijn je drijfveren?

Wat zijn jouw drijfveren? Zoek je een nieuwe uitdaging? Of wil je gewoon helemaal wat anders? Denk je weleens over een overstap naar een ander type organisatie, een andere functie of een nieuw specialisme? Dan is dit daarvoor het moment. Volg je drijfveren en wat jouw ingeeft.

2. Luister vooral naar jezelf

Dat klinkt logisch, maar veel meningen zorgen er misschien voor dat je gaat twijfelen. Het is goed om te netwerken en te sparren met anderen. Maar luister echt naar je eigen gevoel. Ga met verschillende werkgevers of recruiters in gesprek. Zij kennen de markt, achterhalen via gesprekken wat jij belangrijk vindt en kunnen met ideeën komen waar jij zelf nog niet aan hebt gedacht. Doe inspiratie op, maar maak je eigen keuze.

3.Ga niet alleen voor het geld

Iedereen denkt bij een carrière switch aan geld, maar voldoening in je werk vinden is net zo belangrijk. Daarom switchen veel mensen van de bankenwereld naar de zorg. Iets doen voor een ander geeft vaak meer voldoening. Zaken als fijne doorgroeimogelijkheden, leuke collega’s en eventueel flexibel werk zijn ook belangrijk. Denk ook aan de werktijden. Werk je liever overdag ivm kinderen of misschien liever s’avonds of s’nachts?

Waar vindt je dan die baan? Lees dit eens.

Ga ervoor, succes met die switch!

Previous articleDe influencer wereld. Zullen jongeren minder gaan studeren in de toekomst?
Next articleVermogen Kim Feenstra in 2024. Hoe rijk is deze dame?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here