Waarom heeft elk bedrijf of startende onderneming een juridisch adviseur nodig van onder andere de gemeente of de kvk.

vaardigheden manager

Elk bedrijf ja, ook mensen die starten met niks en nog klein zijn. Ik heb wel een Propedeuse SJD, maar he dat is 15 jaar geleden. Dat weet ik toch niet meer allemaal? Ik zou het fijn en terecht vinden als er vanuit de overheid meer hulp is bij startende (ja ook online) ondernemingen. Niet iedereen is rijk en kan een financieel adviseur betalen.

Hulp van een juridisch adviseur kan uitstekend van pas komen. Bedrijven, particulieren en overheden hebben vaak niet voldoende kennis van juridische zaken, waardoor situaties erg ingewikkeld kunnen zijn. Een juridisch adviseur kan je helpen in deze situaties en hierbij een oplossing zijn.

Sommige ondernemers zijn super creatief en artistgiek, maar vergeten dat ze ook met juridische zaken te maken hebben en hier komt dus een stukje hulp van de kvk of de gemeente bij kijken, mits ze die online kennis hebben en kunnen bieden. Sowieso hoort de overheid bij de gemeente of het kvk talentcoaches te hebben voor mensen met goede ideeën waarbij de Nederlandse economie sterk kan staan, helaas heb ik nog nooit een talentcoach ontmoet. Vreemd gewoon. IK vind het echt vreemd dat zoveel mensen op functies zitten en maar gewoon wat doen.,

HET BELANG VAN EEN JURIDISCH ADVISEUR

Juridische kwesties worden telkens complexer, hierdoor zijn betrouwbare juridische adviseurs erg belangrijk geworden in deze periode. Met de kennis en ervaring van een juridisch adviseur verbeter je eenvoudig het opstellen van juridische documenten, het onderhandelen over geschillen en krijg je het juiste juridisch advies die past in uw specifieke situatie.

 • Expertise
 • Risicobeheer
 • Bespaar tijd/ stress
 • Professionaliteit

Voor de lange termijn kan een juridische adviseur je voorzien van betere bedrijfsbeslissingen en het voorkomen van bedrijfsgeschillen. Dit heeft op de lange termijn veel voordelen voor bedrijven. Maar daarnaast zorgt het ook voor meer vertrouwen van klanten en een betere bedrijfsreputatie. Een juridische adviseur kan dus van extreem belangrijke waarde zijn voor bedrijven.

Wanneer heb je nou eigenlijk een juridisch adviseur nodig als talentvolle en startende ondernemer?

Voor veel ondernemers is het niet altijd duidelijk op welk moment de hulp van een jurist gewenst of noodzakelijk is. Als basisregel geldt: hoe eerder, hoe beter. Wacht niet tot er problemen ontstaan, maar betrek tijdig juridisch advies bij belangrijke beslissingen en contracten. Situaties waarin u zeker een juridisch adviseur moet raadplegen zijn onder meer:

 • Opstarten van een nieuwe onderneming of wijzigen van uw rechtsvorm
 • Opstellen of wijzigen van belangrijke contracten met klanten, leveranciers of partners
 • Beschermen van uw intellectueel eigendom en bedrijfsgeheimen (rechtsbescherming van jouw merken, een trademark bijvoorbeeld). Een security beleid om jouw ideeen en bedrijf te beschermen.,
 • Fusies, overnames, investeringsrondes of verkoop van (delen van) uw bedrijf
 • Herstructureringen of ontslagkwesties
 • Geschillen of dreigende juridische claims (soms kom je in conflict met andere bedrijven).
 • Veranderingen in voor uw bedrijf relevante wet- en regelgeving

Andere dingen waar je aan moet denken en waar een juridisch adviseur bij kan helpen zijn:

 • Hoe gaat je onderneming er uit zien? Hoe groot gaat deze worden in de toekomst? Ga je ook internationaal bijvoorbeeld? Dan gelden er natuurlijk weer andere regels.
 • Aan wie ga je verkopen?
 • Met wie ga je samenwerken? En op welke manier?
 • In welke land of welke landen? Ga je ver over de grens of ga je gewoon handelen met de buurlanden?
 • En wat ga je precies verkopen? Hoe breng je dat op de markt? Hoe zet je marketing in? Wat komen hiervoor regels bij kijken zoals copyright en auteursrecht.
 • Wat dacht je van een cookie/privacybeleid?
 • Hoe ga je jouw bedrijf beveiligen?. Hackers en cybercrime everywhere. Mensen die willen weten hoe jou bedrijf werkt en wat jij doet online.

Met die informatie kan een juridisch adviseur jou goed verder helpen om risico’s voor de onderneming te voorkomen.

Kijk eens bij studies & beroepen om meer te leren over jouw toekomst en de arbeidsmarkt.

Ben jij een financieel adviseur die top talenten met een startende ondernemingen helpt voor een redelijk bedrag? Veel kennis van online ondernemingen en trademarks? Neem contact op. info@carrieretijd.nl

Previous articleVermogen Gody Gakpo. Benieuwd in 2024?
Next articleDe groeiende wereld van juridische vacatures

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here