Wat is het gemiddelde salaris van een vrachtwagenchauffeur?

Wil jij aan de slag als vrachtwagenchauffeur en wil je dan ook eigenlijk wat je daarmee verdient? Lees dan gauw verder.

Vrachtwagenchauffeur is een veelzijdig en afwisselend beroep. Grote afstanden afleggen op de wegen, met de vracht veilig in de vrachtwagen naar bestemming krijgen. Je moet in ieder geval wel van rijden houden (ook grote afstanden). Je hebt een avontuurlijke baan waar je veel onderweg bent en dus veel ziet van Nederland, Europa en wie weet van de rest van de wereld. Het is zeker geen negen tot vijf baan. Als vrachtwagenchauffeur werk je namelijk nogal eens op onregelmatige tijden, zoals in het weekend, ‘s avonds of ‘s nachts. Ook ben je mogelijk lang van huis. Dit hangt natuurlijk wel af van welk type chauffeur je bent. Er zijn ook chauffeurs die alleen overdag in eigen land rijden. Je kan in ieder geval alle kanten op en aangeven wat jij fijn vind in je werk.

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur die net begint?

Maar wat verdient een vrachtwagenchauffeur die net om de hoek komt kijken? Om met een normale combinatie vrachtwagen te kunnen rijden dien je in principe enkel te beschikken over een rijbewijs C. Je hoeft geen extra opleidingen hiervoor te volgen. Als je dan als startend vrachtwagenchauffeur aan de slag gaat, dan ligt het gemiddeld salaris zo rond de €2000,- bruto. Geen hoog bedrag, maar je hebt hier dus ook geen diploma voor nodig. Naarmate je meer ervaring opdoet en er eventueel voor kiest om internationaal vrachtwagenchauffeur te worden, zal je meer gaan verdienen. Een beginnend internationale vrachtwagenchauffeur kan al met een salaris van €2500,- bruto beginnen. Je zult dan wel vaker van huis zijn, maar misschien vind je dit alleen maar fijn.

Gemiddeld salaris vrachtwagenchauffeur

Als we simpelweg naar het gemiddelde salaris van een vrachtwagenchauffeur kijken in Nederland, dan ligt het salaris rond de €2300,- per maand in Nederland. Dat vertaalt zich vervolgens netto naar zo een €1900,-. Vrachtwagenchauffeurs met meer dan 10 jaar ervaring, komen al gauw uit op €2600.- bruto per maand. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen die invloed hebben op het salaris van een chauffeur. Rijd je bijvoorbeeld met gevaarlijke stoffen? Dan zal je, op basis van het risico, meer gaan verdienen. Het is echt geen vetpot om een vrachtwagenchauffeur te zijn helaas. Maar het is een beroep met vrijheid en mogelijkheden en je hoeft geen lange opleiding hiervoor te doen.

Zie jij het wel zitten om aan de slag te gaan als chauffeur? kijk hier eens naar de vacatures.

Previous articleDit zijn de sectoren waar je makkelijk aan een baan komt
Next articleDe beste banen voor introverte mensen. Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here