De voordelen van VPS hosting

Veel mensen hebben al wel eens een probleem met hun server gehad. Ook bedrijven weten maar al te goed de kwetsbaarheden van traditionele hosting en daarom is het vinden van een andere optie best belangrijk. Vraag je je af wat deze andere en betere optie is? Het antwoord is VPS, een Virtual Private Server. 

Iedereen is steeds vaker en langer online. Als je ondernemer bent, dan weet je dat een goede online zichtbaarheid belangrijk is voor je marketing. Of je nu via internet makkelijk gevonden wilt worden door jouw potentiële klanten, je net een blog bent gestart en je een grote online magazine voor ogen hebt met veel bezoekers of wanneer je zojuist een webshop hebt geopend en je hoopt ooit een tweede Zalando te worden; als je dan toch bezig bent met je project, kan vps-hosting een goede mogelijkheid zijn om succesvol carrière te maken

Een betrouwbare en uitbreidbare basis voor je online aanwezigheid

Wil je dat je website veel bezoekers aankan, wil je meerdere sites op één server hosten of een eigen besturingssysteem kunnen installeren? Maak dan kennis met VPS, de hippe en eigentijdse hosting oplossing voor websites! Deze biedt je de mogelijkheid om alle technische aspecten van je website te beheren dankzij een zware fysieke server met veel CPU-kracht, geheugen en SSD harde schijven. Als je nog steeds je website bijvoorbeeld op een gedeelde server hebt laten hosten, worden de uptime van jouw website en de algehele prestaties beïnvloed door de andere websites op diezelfde server. Op een gedeelde server worden alle bronnen worden namelijk gedeeld door de verschillende gebruikers. Deze traditionele shared hosting is vergelijkbaar met een stapel dominostenen. Een enkele slechte gebruiker kan ervoor zorgen dat de hele server crasht.

Behoud zelf de controle

VPS hosting is een krachtige hosting waarbij je verzekerd bent van snelheid én betrouwbaarheid zonder beïnvloeding van buitenaf. Deze zorgt tevens voor meer flexibiliteit en eenvoudige schaalbaarheid naarmate je je bedrijf uitbreidt. Heb je bijvoorbeeld de behoefte aan meer geheugen, CPU of opslagruimte, dan is dit geen probleem. De hoeveelheid RAM en CPU die beschikbaar is op een VPS veel meer dan wat wordt aangeboden door shared hosting. Je kan dus zelf je opslag en mogelijkheden bepalen. Kortom: je hebt de volledige controle. En als je veel bezoekers krijgt kan je je RAM-geheugen doorgaans met een druk op de knop upgraden, waardoor de website niet vastloopt bij veel bezoekers.

Het lijdt geen twijfel dat VPS-webhosting een groot aantal voordelen biedt. De voordelen van VPS-hosting op een rijtje:

  1. Onafhankelijkheid en een 

Een VPS staat voor ongebondenheid. Bij de traditionele webhosting deel je de webserver met andere klanten. Daarom moet het besturingssysteem voor alle sites hetzelfde zijn en hebben ontwikkelaars weinig speelruimte. Bovendien laat deze oplossing geen grote verkeersvolumes. Bij een VPS heb je echter een eigen server met een eigen IP adres. En een VPS is doorgaans in staat om pieken van veel bezoekers op te vangen door je resources snel en eenvoudig te upgraden.

2. Schaalbaar

Daarnaast heeft een virtual private server als grote voordeel dat deze schaalbaar is. Als je net een nieuwe website online hebt gebracht en je hoopt of verwacht dat het zal uitgroeien tot iets groots, is het natuurlijk belangrijk dat de hosting bronnen geschaald kunnen worden zonder technische problemen of downtime. Met gemak kun je dankzij VPS zelf snel de capaciteit van bijvoorbeeld  het geheugen of opslag uitbreiden.

3. De betrouwbaarheid verhogen

Met VPS hosting heb je meer betrouwbaarheid en stabiliteit in vergelijking met shared hosting. In de meeste gevallen worden zeer weinig servers gehost op een enkel knooppunt. Dit helpt om prestaties en uptime te garanderen. Bovendien heeft elke VPS een firewall die je via het controlepaneel eenvoudig kunt in- en uitschakelen.

4. Volledig beheerde services

Als je dacht dat het updaten van je servers naar VPS betekende dat je je eigen server moest onderhouden, dan heb je het mis. De meeste hostingbedrijven bieden VPS-hosting aan en nemen deze verantwoordelijkheid voor jou op zich. Vaak bestaat er een geavanceerde controlepaneel en handige API waardoor je je infrastructuur makkelijk kunt beheren.

5. Rendabel

VPS-oplossingen zijn veel betaalbaarder dan veel mensen denken. Hoewel het van provider tot provider verschilt, kun je behoorlijk wat geld besparen als je overstapt naar een VPS-hosting. Als je een fysieke server aanschaft zijn de investeringen namelijk veel hoger. Een VPS maakt gebruik van een grote centrale server met enorm veel capaciteit. Je investeringen zijn uiteindelijk dus lager voor dezelfde capaciteit. En het vooruitzicht is dat de prijzen zullen dalen voor vps-hosting dankzij de nieuwe technologieën.

Previous articleHoeveel geld heeft Josylvio anno 2024 eigenlijk?
Next articleIs Chantal Janzen miljonair in 2024? Lees het hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here