Ik kan niet sparen, wat nu?

ik kan niet sparen

IK kan niet sparen, wat nu dan?

Ik denk dat je anno 2022 met deze inflatie blij mag zijn als je rondkomt.

Sparen? Leuk, maar voor veel mensen nu lastig.

Dus maak je niet te druk dat het nu niet lukt.

Uiteraard kan je wel naar side-hustles zoeken. Een blog beginnen, een online magazine, een webshop etc.

We weten allemaal dat geld niet gelukkig maakt, maar zonder geld kunnen we toch ook niet.

Om te beginnen kan je een huishoudboekje maken en je inkomen en uitgeven bijhouden. Waar geef je te veel aan uit? Waar kan je op besparen? Valt er nog iets te besparen?

Sparen: we weten allemaal dat het belangrijk is, maar toch doet niet iedereen het. Uit onderzoek van het Nibud (het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting dat informatie geeft en adviseert over geld) blijkt dat 17 procent van de huishoudens in Nederland géén spaarrekening heeft. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat niet iedereen het eigen risico meteen zou kunnen betalen. 76 procent van de huishoudens heeft genoeg geld om dit (en eventueel dat van hun partner) meteen af te tikken. Dat betekent dat 24 procent dat dus niet kan.

Er zijn dus genoeg mensen die geen spaarrekening hebben.

Heb jij wel spaargeld? Doe iets nuttigs hiermee! Je kan het nu benutten in tijden van inflatie, maar je kan ook iets builden voor jezelf.

Onze tip: steek je spaargeld in een online onderneming en build iets online zodat je over een aantal jaar financieel onafhankelijk bent.

De fire trend. Ben jij al FIRE?

Wij werken 3 dagen per week als begeleider, hebben 3 blogs (2 Nederlandse, 1 Engels), en sparen ongeveer 1000 euro per maand om deze vervolgens weer in nieuwe blogs te kunnen steken en zo uiteindelijk 10k per maand te verdienen online.

En nu jij! Tell us.

Previous articleBlogger worden in 2023. Nog wel doen?
Next articleDe influencer wereld. Zullen jongeren minder gaan studeren in de toekomst?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here