Werken als Personal assistant in 2024? Past dit beroep bij je? Lees hier meer.

personal assistant

Werken als personal assistan in 2024. Is dit iets voor jou? Ben jij op zoek naar carrière mogelijkheden? Dan zit je op Carrière Tijd goed.

Lees vooral verder en kom erachter wat bij je past.

Wat is een Personal Assistent?

Een personal assistent assisteert vaak een directeur/CEO of iemand anders in de dagelijkse begzigheden of werkzaamheden. Het lijkt ook wel op een baan als secretaresse. Je weet ook wel wat ze zeggen: ”Behind every great CEO there is is a great PA”. PA? niks voor ons, veel te creatief en chaotisch voor. Maar misschien is het wel iets voor jou. Misschien hou jij van regelen en ben jij punctioneel.

Zakenmensen, topsporters en ook beroemdheden kunnen een PA hebben, omdat ze het gewoonweg te druk hebben en jij ontlast ze dan.

Wat doe je dan als Personal Assistent?

Je kan hierbij denken aan de agendaplanning, de correspondentie bijhouden, de telefoon aannemen, klanten ontvangen etc. Je kan als personal assistent ook huishoudelijke taken hebben. Hierbij kan je denken aan eten en drinken kopen, rekeningen betalen, stomerij gaan, netjes houden van het kantoor etc. Een andere taak die is het boeken van hotels en regelen van vluchten.

Je kan als director/CEO of beroemdheid etc dus altijd rekenen op je personal assistent. Hij of zij (vaak een zij) ontneemt je veel werkzaamheden. Met name de financiële/administratieve taken. Je werkt op kantoor, maar kan ook thuistaken uitvoeren. Het nieuwe “thuiswerken”.

Wat verdient een Personal Assistant?

Het loon van een Personal Assistant is afhankelijk van het type werkzaamheden maar doorgaans zal een Personal Assistant  ongeveer tussen de  circa 2000 en 3000 euro per maand verdienen. Dit is uiteraard voor een beginner. Het ligt ook vaak aan het bedrijf en voor wie je werkt. Werk jij bijvoorbeeld voor de CEO van de Hunkemöller of misschien een beroemdheid? Dan zal je meer dan 5.000 euro per maand verdienen. Dit is vaak wel een uitzondering. Sommige beroemdheden zullen je goed betalen.

Klinkt dit als iets voor jou? Neem dan eens een kijkje bij vacatures personal assistants.

Hoe word je een goede Personal Assistant?

Er zijn in Nederland enkele MBO opleidingen die op leiden tot Personal Assistant maar deze zijn voornamelijk gericht op het bedrijfsleven en zijn dan in feite ook secretaresseopleidingen, maar er zijn ook HBO-opleidingen die opleiden tot Personal Assistent. Neem vooral een kijkje bij diverse opleidingen en en verdiep je erin.

Een goede Personal Assistant word je niet door alleen maar een opleiding te volgen. Ervaring is natuurlijk ook nodig. Als Personal Assistent moet je een sterk karakter hebben, accuraat zijn, een regeltante, ondernemend, oog voor details etc.

Ben jij erg creatief? Dan is dit waarschijnlijk niks voor jou. Lees hier meer over creativiteit.

Ga ervoor en succes!

Image: Pexels

Previous articleGa je ondernemen, dan krijg je ook te maken met misgunners en haters.
Next articleOndernemen is best moeilijk. Onderschat het niet! Lees gauw verder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here