Ondernemen is best moeilijk. Onderschat het niet! Lees gauw verder.

Als je denkt dat ondernemen makkelijk is, dan is ondernemen niks voor jou.

Ondernemen is voor doorzetters, vechters, volhouders etc. Ondernemen is een lange termijn strategie. Mensen die binnen 1 jaar succesvol zijn, zijn echt uitzonderlijk. Minder dan 50% van de startende ondernemers is na 5 jaar nog actief met zijn of haar onderneming. Daaruit blijkt duidelijk dat ondernemen dus zeker niet makkelijk is.

De meeste start-ups hebben een paar jaar nodig. LEES: sommige wel 10 jaar voordat ze echt winst maken. Wil jij echt voor het grote geld gaan? Denk dan maar in de lange termijn.

De bekende ondernemer Jitse Groen kwam in 1999 met het idee voor thuisbezorgd.nl en is nu meer dan 20 jaar later miljardair. Uiteraard niet zonder hulp en investeerders. Maar hij begon klein en ging internationaal. Nu is hij eigenaar van Just Eat Takeaway en heeft hij zijn pijlen op de VS gericht.

Maar er zijn ook ondernemers die gewoon een mooi fulltime inkomen verdienen na 5 tot 10 jaar ondernemen. 5000 per maand aan winst? Ook mooi toch! Je bent baas vrij en hebt de vrijheid, maar het is wel hard werken als ondernemer. Vergeet dat niet!

Niet iedereen wordt rijk met haar of zijn onderneming. Het ligt aan het idee, hoeveel kan je groeien, heb je investeerders? Kan je internationaal gaan met jouw idee?

Ondernemen is voor veel mensen een droom. Je eigen tijd indelen, niemand boven je hebben, veel geld verdienen. Dat klinkt allemaal erg aantrekkelijk, maar is ondernemen echt zo ideaal?

Wekelijks schrijven ruim 4.500 ondernemers zich in bij KVK, aldus de KVK. Maar veel hiervan redden het helaas niet.

Enkele tips voor beginnende ondernemers:

1. Goed ondernemingsplan

Zorg dat het ondernemingsplan op orde is. Ook het financiële gedeelte. Hoe ga je uiteindelijk geld verdienen? Veel ondernemers hebben goede briljante ideeën, maar vergeten het financiële plaatje. (oops, a confessing). Wij zijn erg creatief, maar voor het financiële gedeelte hebben we toch zeker wat hulp, want dat gaat niet altijd goed en dat vergeten we ook nog weleens.

2.Marketing

De marketing is erg belangrijk. Vergeet dit niet in jouw plan. Hoe ga je het aanpakken? Hoe ga je jouw online blog groot maken? hoe kom je aan bezoekers? Hoe kom je aan klanten? Ben je niet zo zakelijk? Misschien handig om een sales persoon aan te nemen. Bring the best people together. Creatief, zakelijk, sales etc. Alles alleen doen is lastig.

3.Doorwerken en doorwerken

Ondernemen is niet simpel en in het begin maak je overuren om jouw bedrijf van de grond te krijgen. Dit hoort erbij. Het is niet van 9 till 5, maar van 9 tot 9 en misschien wel langer. Hele dagen, weekenden, avonden en meer. Het hoort erbij.

4.Volhouden

Denk jij dat je winst maakt binnen 1 jaar? Nou nee. Er zullen altijd ondernemers zijn die binnen 1 jaar succesvol zijn, maar dit zijn uitzonderingen. Het kan jaren duren voordat je geld terugziet. Vooral volhouden, doorgaan bij tegenslagen en niet opgeven.

Wie zegt dat je eerste onderneming succesvol is? Misschien is het pas raak bij je derde, of vierde.

Ondernemers zijn geen opgevers, ze gaan door! Get the ondernemers spirit!

Image: pexels

Previous articleWerken als Personal assistant in 2024? Past dit beroep bij je? Lees hier meer.
Next articleBest verdienende bloggers Nederland in 2024. wieowie?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here