Werken tot je 67ste. Mij niet gezien!

werken tot je 67ste

Werken tot je 67ste. Is dat eigenlijk wel haalbaar?

Ik ben druk bezig met financiele vrijheid en met 50 jaar met pensioen te kunnen door middel van online ondernemen en blogs. Passief inkomen door middel van advertenties en affiliate marketing. Ook gesponsorde content is een goede manier om genoeg te verdienen met blogs.

Maar de meeste mensen hebben dit vooruitzicht niet en moeten gewoon werken tot hun 67ste. Is dit wel haalbaar voor mensen?

“Werken tot je 67ste” is een onderwerp dat de afgelopen jaren veel discussie heeft opgeleverd. In veel landen is de pensioenleeftijd geleidelijk verhoogd als reactie op demografische en economische veranderingen, waarbij werknemers worden aangemoedigd of verplicht zijn om langer te werken voordat ze met pensioen kunnen gaan en pensioenuitkeringen ontvangen.

Een van de belangrijkste argumenten voor het werken tot 67 is dat mensen langer leven en langer gezond blijven. In het verleden maakte pensionering op 65-jarige leeftijd sense omdat veel mensen niet veel langer leefden dan dat. Echter, met de vooruitgang in de medische zorg en gezondere levensstijlen, kunnen veel mensen goed werken tot in hun jaren ’60 en zelfs daarna, wat betekent dat ze langer kunnen bijdragen aan de samenleving en de economie.

Een ander argument is dat veel pensioensystemen onder druk staan vanwege de veranderende demografie, met minder werkenden die meer gepensioneerden ondersteunen. Door de pensioenleeftijd te verhogen, hopen regeringen ervoor te zorgen dat pensioensystemen op lange termijn duurzaam blijven.

Er zijn echter ook veel zorgen en uitdagingen verbonden aan het werken tot 67. Een van de belangrijkste zorgen is dat oudere werknemers mogelijk discriminatie ondervinden of moeite hebben om werk te vinden, met name in sectoren die jeugd en technologievaardigheden waarderen. Bovendien kunnen sommige werknemers fysieke of mentale gezondheidsproblemen hebben die het moeilijk maken om te werken tot ze de pensioenleeftijd bereiken.

Een andere zorg is dat veel werknemers simpelweg niet financieel of emotioneel zijn voorbereid op een langer werkend leven. Ze hebben misschien gepland om met pensioen te gaan op 65-jarige leeftijd en hebben mogelijk niet genoeg geld bespaard of zich voorbereid op de extra jaren van werk. Dit kan leiden tot financiële en emotionele stress en kan zelfs resulteren in werknemers die gedwongen worden om te werken in banen die ze niet leuk vinden of die fysiek veeleisend zijn.

Uiteindelijk is de beslissing om te werken tot 67 een persoonlijke beslissing die afhangt van veel factoren, waaronder gezondheid, financiën en persoonlijke voorkeuren. Hoewel langer werken veel voordelen kan hebben, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat werknemers de ondersteuning en middelen hebben die ze nodig hebben om de overgang succesvol te maken. Dit omvat toegang tot onderwijs- en trainingsprogramma’s, flexibele werkregelingen en financiële planningshulpmiddelen. Door deze middelen te bieden, kunnen overheden en werkgevers ervoor zorgen dat werknemers in staat zijn om te werken tot ze ervoor kiezen om met pensioen te gaan

Hoe kijk jij tegen werken tot je 67ste aan? Ga je dit volhouden?

Zie jij dit niet zo zitten? Bekijk dan vooral onze andere artikelen en ga ondernemen.

Of liever beleggen op de beurs? Bekijk dit eens.

Previous articleCDD Analist; detectivewerk binnen de financiële branche
Next articleWat is een CDD-analist en wat verdien je hiermee?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here