Zo goedkoop mogelijk ondernemen. Ondernemen on a budget.

#sponsored post

Jij wilt graag ondernemen, maar je bent on a budget. We know all about it.

Je hebt grote plannen. Ondernemen is jouw leven. Je bruist van de ideeën, maar hebt niet het kapitaal. Hoe kan je dan toch zo goedkoop mogelijk ondernemen?

Enkele tips voor jou:

1.Begin online.

Online is de toekomst en online ondernemen hoeft niet duur te zijn. Er zijn zat goedkope freelancers die je kunnen helpen met je product, met je logo, website, content etc. Een blog of webshop starten hoef echt niet zo duur te zijn. Pak het niet te groots aan, maar begin klein. Je kan vanuit huis ondernemen (dit scheelt kantoorkosten) en wat dacht je van een refurbished telefoon met abonnement? Net even wat goedkoper. Wel nodig, maar ook dit kan op een budget. Ook een goede laptop hoeft niet duur te zijn. Online ondernemen is de trend voor de toekomst en kan je veel opleveren, mits je het goed aanpakt. Lees dus vooral onze andere artikelen.

2.Maak een goed financieel plan.

Je bent enthousiast en wilt zo snel mogelijk aan de slag, maar hou de kosten goed in de gaten. Je kan eventueel een financiële business coach inschakelen die je helpt met het plan. Het moet uiteindelijk een bedrijf worden en niet een hobby toch? Veel bloggers beginnen als hobby, maar maken er uiteindelijk een bedrijf van. Dit kan wel 5 tot 10 jaar duren. Een kantoor heb je niet gelijk nodig. Geen kapitalen voor de marketing? Hoeft ook niet. Met mond op mond reclame en social media kom je tegenwoordig ook ver. Een webshop heeft wel marketing nodig en dan met name SEO. Je wilt natuurlijk gevonden worden in Google en andere zoekmachines. SEO hoeft ook niet duur te zijn. Wil je hier meer over weten. Lees dit dan eens.

3.Toch groots aanpakken?

Er kan altijd geld geleend worden voor een goed ondernemingsplan, denk dan niet alleen aan de bank, maar ook bij vrienden/collega’s. Voor een goede bedrijfs telefoon, bijvoorbeeld de duurzame iphone x refurbished, hoef je waarschijnlijk niet te lenen, maar voor de marketing wel. Zonder marketing geen bezoekers op je website en geen sales. Veel ondernemers willen niet lenen van vrienden of familie omdat zij vrezen voor problemen in de privé relatie. Dit kan je voorkomen door duidelijke afspraken te maken.

Ondernemen is leuk, maar kost ook geld. Een investeringskapitaal. Niet iedereen heeft dit. Je kan het met wat spaargeld doen, maar je kan ook lenen.

Hoe dan ook ondernemen kan op een budget als je het aanpakt!

Hopelijk heb je wat aan onze tips.

#post in samenwerking met simyo

Previous articleDe meest inspirerende luisterboeken voor ondernemers.
Next articleIs fulfilment misschien de oplossing voor jouw webshop?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here