5 onmisbare tips voor een goede bedrijfsverhuizing

Beginnen met ondernemen in Nederland? Dan ben je zeker niet de enige. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er inmiddels meer dan 2,2 miljoen bedrijven staan ingeschreven in ons land. Sinds de coronacrisis kiezen steeds meer mensen ervoor om voor zichzelf te beginnen. Waar de één net gestart is, gaat het met de andere onderneming al ontzettend goed.

In sommige gevallen gaat het zelfs zó voor de wind dat het tijd is om te verhuizen naar een groter bedrijfspand. Een zakelijke verhuizing is zo geregeld wanneer je op tijd begint en je met de juiste tips en tricks aan de slag gaat. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van kartonnen doosjes en dozen voor het inpakproces. In dit artikel lees je er meer over.

1. Neem ruim de tijd om in te pakken en te verhuizen

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je ruim de tijd moet nemen voor een zakelijke verhuizing. Afhankelijk van hoe groot je onderneming is, moeten er allerlei spullen, apparaten en meubels worden verhuisd. En dat terwijl je je bedrijf gewoon draaiende houdt. Daarom is het aan te raden om een duidelijke planning te maken, zodat de verhuizing kan plaatsvinden en het werk door kan blijven gaan.

Plan hier voldoende tijd voor in; je kunt echt beter te veel tijd dan te weinig hebben. Op die manier is er altijd ruimte voor het geval iets niet volgens de planning gaat. Ook heb je zo duidelijk welke spullen en meubels er wel of niet mee moeten naar de nieuwe locatie én heb je alle tijd en ruimte om alles goed en netjes in te pakken. Dat scheelt weer gedoe bij het uitpakken.

2. Investeer in goede verhuisdozen en zorg voor genoeg voorraad

Daarnaast is het verstandig om op een andere manier goed voorbereid te zijn, namelijk met behulp van voldoende en verschillende soorten verhuisdozen. Een zakelijke verhuizing is totaal anders dan een gewone verhuizing. De spullen die verplaatst moeten worden, zijn anders en afhankelijk van de grootte van je bedrijf heb je juist meer of minder hulp nodig. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg verhuisdozen aanschaft.

Er is niets vervelender dan tijdens het inpakken erachter te komen dat je niet over voldoende dozen beschikt. Ga voor zowel grote dozen als voor kleinere kartonnen doosjes zodat je verschillende spullen goed in kunt pakken. Grote verhuisdozen zijn ideaal voor apparatuur, helemaal wanneer je het combineert met bubbeltjesplastic en/of andere vormen van beschermmateriaal.

3. Verhuis alleen de spullen die je daadwerkelijk gebruikt

Het zal je verbazen hoeveel spullen je op een kantoor of in een magazijn verzamelt. Dat is iets waar je bij een bedrijfsverhuizing achter gaat komen. De kans is heel groot dat je over heel wat spullen beschikt die je eigenlijk nooit gebruikt. Het is zonde van de tijd en ruimte om die spullen in te pakken en te verhuizen naar de nieuwe bedrijfslocatie. Maak daarom een duidelijk onderscheid in de spullen die je wel en die je niet meer gaat gebruiken.

Het kan soms lastig zijn om bepaalde spullen weg te gooien; dat geldt ook voor spullen met een zakelijk doeleinde. Maar: een verhuizing voor werk is hét moment om te bepalen welke items mee mogen gaan en welke weg kunnen worden gegooid of kunnen worden gedoneerd. Er zijn genoeg initiatieven en kringloopwinkels die overbodige bureaustoelen, kantoortafels en ander meubilair goed kunnen gebruiken.

4. Maak de nieuwe locatie klaar voor de verhuizing

Waar je ook zeker aan moet denken, is de nieuwe locatie. Om een zakelijke verhuizing zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, is het immers erg prettig om een opgeruimde en schone nieuwe locatie te hebben. In dat geval kun je de dozen direct per ruimte indelen en is het eenvoudiger om kantoormeubels meteen de juiste plek te geven. Het is dus wel fijn wanneer alles al schoon is voordat je erin trekt.

Hierbij is er nog een aantal zaken waar je extra goed op moet letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar het nieuwe energiecontract en check de data waarop alles in zal gaan. Controleer ook of het water goed is aangesloten en vanaf wanneer het abonnement voor internet start. Op die manier kun je meteen goed beginnen met (verder) werken wanneer de verhuizing voltooid is.

5. Vergelijk zakelijke verhuisbedrijven met elkaar 

Waar je tot slot hopelijk nog wat aan hebt, is het feit dat je een professioneel verhuisbedrijf in kunt huren om de verhuizing te voldoen. Er zijn veel organisaties die je in kunt huren die voor jou alle spullen, dozen en andere eigendommen verhuizen. Het grote voordeel daarvan is je vast wel duidelijk: dat scheelt je gesjouw, tijd en heel veel energie. Daarbij is zo’n verhuizing vaak sneller gedaan dan wanneer je het zelf doet.

Uiteindelijk scheelt het inhuren van een verhuisbedrijf je dus ook nog eens flink wat geld, omdat je zo snel mogelijk weer verder kunt met je bedrijf. Juist omdat er zoveel aanbod is op het gebied van verhuisbedrijven is het handig om zakelijke aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier kom je er al gauw achter wat je waar krijgt voor je geld en waar je het meest voordelig uit bent.

Previous articleVermogen Ruud de Wild in 2024. Benieuwd?
Next article7 tips om als hovenier of tuinier meer geld te verdienen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here