Duurzame wasoplossingen voor hotels: hoe u kunt bijdragen aan een groenere toekomst

Samen investeren in een duurzame, groene toekomst is wat bedrijven binnen de horecabranche nastreven. Voortdurend zoeken organisaties naar kansen om bestaande processen te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van reststromen bij het ontbijt in een hotel; op basis van data bepaalt men hoeveel broodjes, plakken kaas en bijvoorbeeld flessen sap benodigd zijn. Zodanig dat er zo min mogelijk tot niets weggegooid hoeft te worden. Ook investeringen in duurzame wasoplossingen zijn populair binnen hotels, waar dagelijks grote hoeveelheden vuil wasgoed verwerkt worden. De keuze voor zo’n industriële oplossing voor wassen en drogen is niet alleen duurzaam; het biedt meer voordelen voor ondernemers. 

Beperk het verbruik van stroom, water en zeep 

De duurzaamheid van industriële wasmachines en -drogers kent verschillende kanten. Zo zijn deze machines op zo’n manier ontwikkeld, dat ze zeer efficiënt omgaan met stroom, water en zeep. Een hele bewuste, duurzame keuze. Combineer de industriële wasmachine met een biologisch afbreekbaar wasmiddel om dit proces verder te verduurzamen. Er zijn verschillende ecologisch verantwoorde wasmiddelen verkrijgbaar. Het relatief lage stroomverbruik gaat gepaard met een hoge snelheid, waarmee wasprogramma’s uitgevoerd worden. Zeker in een hotel is dit belangrijk; vuil wasgoed wat u in de ochtend van de bedden haalt, gebruikt u het liefst dezelfde dag opnieuw.

Lage kosten per wasbeurt bij industriële wasmachine 

Zoals eerder aangehaald werd is de investering in een industriële wasmachine niet alleen een hele duurzame; het is ook een hele voordelige. De kosten per wasbeurt liggen bij een industriële wasmachine veel lager, dan bij een particulier model wasmachine of wasdroger. Gedeeltelijk komt dat door het beperkte stroom- en waterverbruik. Daarnaast biedt een industriële wasmachine een groter aantal draaiuren. Een huishoudmodel wasmachine zal eerder vervangen moeten worden. Heeft u voor uw hotel het gebruik van een moderne industriële wasmachine al eens overwogen?

Previous articleWat zijn ervaringsdeskundigen en waarom zijn ze belangrijk voor de zorg en samenleving?
Next articleSaaiste beroepen ter wereld. Welke zijn dat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here