Een baan gevonden in Canada? Wat nu? Visum nodig?

Heb jij je droom baan gevonden in Canada? Is Canada jouw land? Heb je er misschien al familie wonen? De prachtige natuur en vriendelijke bevolking heeft ervoor gezorgd dat je graag wil wonen en werken in Canada. Of misschien wil je gewoon dichter bij je familie zijn. Lees gauw verder en lees meer over Canada en het regelen van een visum.

Hoe is het leven in Canada eigenlijk?

Canada staat bekend als een vriendelijk land dat veel waarde hecht aan vrijheid. In grote steden zoals Montreal en Toronto is voldoende werkgelegenheid maar ook op het platteland is werk te krijgen. Maar jij hebt al je ideale job gevonden dus daar hoef jij je niet meer druk om te maken.

Vrijheid en individualisme zijn zowel in Nederland als in Canada erg belangrijk. Ook gelijkwaardigheid is belangrijk. Wel heb je echt een rijbewijs en auto nodig omdat het een erg groot land is en de reisafstanden lang zijn. Je kan er niet fietsen zoals in Nederland. Er is een verder een grote diversiteit aan culturele groepen in Canada. Dus ja gaat mensen met verschillende achtergronden ontmoeten.

De manier van communiceren in Canada wordt vaak beschreven als direct, maar wel tactvol. Gewoon straight forward. Iets voor jou of niet?

Volgens de Canadese wet hebben werknemers elke 5 uur recht op 30 minuten pauze dus dat is goed geregeld. Wat betreft de dresscode is het een beetje gelijk met Nederland; het ligt erg aan het bedrijf waarvoor je werkt dus hou hier rekening mee.

Visum Canada:

Jij wilt graag werken in Canada en hebt je droom job al gevonden .Dan heb je dus een visum nodig. Het kan best lastig zijn om voor Canada een werkvergunning te krijgen. In ieder geval lastiger dan wanneer je in een Europees land gaat werken en wonen. Er komt veel kijken bij het regelen van een werkvisum voor Canada. Er zijn verschillende opties.

Blijf je minder dan 6 maanden in Canada? Dan heb je een ETa Canada nodig. Een eTA is geen visum of werkvergunning, maar een verplichte reistoestemming. Dit document moet je aanvragen als je korter dan zes maanden in Canada wilt verblijven als toerist, om familie te bezoeken, om te gaan studeren of voor een zakenreis. Verricht u handenarbeid of ander fysiek werk? Dan is reizen op basis van een eTA Canada meestal niet toegestaan en heb je dus een werkvisum nodig.

Ben je al klaar voor je Canadeze job? Zorg dat je alles goed voorbereidt en op de hoogte bent van de nieuwe regels in het land.

Previous articleHet vermogen van ondernemer Dutch Performante aka Chahid Charrak. Hoe rijk is hij eigenlijk in 2024?
Next articleHet vermogen van Michella Kox. Die ken je vast wel. Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here