Bedrijf starten zonder geld in 2024, maar hoe dan?

eigen bedrijf starten

Een bedrijf starten zonder geld, maar hoe dan? Kan dat. Maar ja natuurlijk. Al is een klein beetje startkapitaal wel handig.

Jij bent ondernemend, jij wilt graag voor jezelf beginnen en hebt een goed idee.

Maar dan: je hebt geen kapitaal?

Vroeger was het niet mogelijk om een bedrijf te beginnen zonder geld. Om een BV op te richten bijvoorbeeld je moest je een startkapitaal van minsterns 18.000 euro hebben. Like what? Gelukkig leven we nu in andere tijden. Al voor 50 euro kan je een eenmanszaak inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar dan, dan heb je nog niks.

Maar is het wel echt mogelijk om een bedrijf op te zetten zonder geld?

Eigenlijk bijna niet. Een website kost bijvoorbeeld al gauw geld en als bedrijf wil je vaak een goede website en wat dacht je van online zichtbaar zijn en marketing? Maar wij zijn hier to help! Een website voor 1000 euro? hell no! Deze website heeft 200 dollar gekost en ik (Mandy) ben er blij mee. Op Fiverr vind je goede wordpress designers en devlopers die je kunnen helpen voor 200 dollar/euro. Gevonden worden in Google? Je hebt SEO nodig. Er zijn veel bedrijven dit dit aanbieden voor duizenden euro’s, maar je moet gewoon weten waar je moet zoeken en kijken. Alles wat ik had willen weten 5 jaar geleden toen ik begon met websites, maar geen duizenden euro’s had om te kunnen investeren. Nu help ik andere jonge ondernemers die wat hulp nodig hebben en geen kapitalen hebben. Be the one die je vroeger nodig had. Be the one to lead and inspire. Be the change.

Wil jij nou liever een dropshipping webshop waarbij je zelf geen voorraad hebt? Bekijk dan de Dropship Academy cursus van Joshua Kaats. Volg de cursus en leer alles wat je moet weten over dropshipping. Joshua Kaats: de dropship koning van Nederland. Het is de trend voor de toekomst en kan je veel geld opleveren. Hier moet je dus wat investeren om zo de kennis op te doen rondom dropshipping. Maar het is het wel waard!

Wil jij toch liever een blog beginnen en geld verdienen met content websites? Door bijvoorbeeld Adsense (of andere advertisers )en affiliate marketing? Dan heb je ook een website nodig. Je kan dus geld verdienen door middel van Adsense en affiliate marketing. Maar er zijn tegenwoordig ook genoeg andere advertiser beschikbaar. Denk aan Mediavine, Adthrive, Refinery 89 etc. Voor deze premium netwerken heb je wel aardig wat bezoekers nodig en dus niet een paar duizend. Mocht je nou veel bezoekers en volgers hebben dan kan je ook denken aan het verkopen van je eigen producten of cursussen zoals Jia Ruan en Joshua Kaats. Ook kan je met gesponsorde content tegenwoordig veel verdienen. Bij een goede site met goede statistieke waarde kan dit behoorlijk oplopen.Hoe beter je waarden, hoe meer geld je kan vragen. Het gaat niet alleen om het aantal bezoekers.

Misschien wil je wel als freelance boekhouder, freelance marketeer of freelance tekstschrijver aan de slag. Ook dan is het handig om een website te hebben met social media kanalen. Veel bedrijven zoeken tekstschrijvers via Google. Zorg dus dat je rankt in Google wanneer er wordt gezocht op tekstschrijver. Dit kan je allemaal met een SEO-expert doen .Maar ook via social media kan je benaderd en gevonden worden voor werk. Spread the world dat jij op zoek bent naar werk en tegenwoordig freelancer bent.

Voor jezelf beginnen? Eigen bedrijf starten zonder geld? Het kan, maar onthoudt dat een beetje geld toch wel fijn is. Een minimale start is zeker wel nodig. Maar ondernemen on a budget is zeker mogelijk.

Ben je op zoek naar investeerders voor je startup? Neem hier dan eens een kijkje.

Begin online met een goede domeinnaam en hosting provider. Die kan je hier vinden.

Bron: google, Beeld: Unsplash

Previous articleMeer omzet voor jouw bedrijf door middel van online marketing.
Next articleBloggen over geld in 2024. Time to start now.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here