Geen 9 tot 5 type? Word ondernemer! Lees hier hoe je dat kan doen.

geen 9 tot 5 type

Ben jij geen 9 tot 5 type? Ga dan de zorg in! In de zorg kan je ook andere tijden werken.. Denk aan avond en nachtdiensten. Ben jij een nachtmens? Perfect voor jou. Ben jij benieuwd wat je bijvoorbeeld verdient als begeleider in de zorg? Lees dit dan eens.

Maar wil jij liever helemaal niet voor een baas werken? Wil jij liever je eigen baas zijn? Je eigen onderneming hebben en je eigen ding doen? Begrijpelijk. Begrijpelijk, maar niet makkelijk.

Hoe wordt je een ondernemer?

Wij hebben 3 tips voor jou op een rijtje gezet.

1.Zoek een businesspartner

Je kan natuurlijk alleen ondernemen, maar samen kan je meer! Breng je skills samen met iemand of misschien wel met meerdere personen. De meeste bedrijven hebben co-founders. Denk aan Skims. Het is co-founded by Kim Kardashian en Jens grede en het is een miljoenen bedrijf. Ben jij bijvoorbeeld het creatieve type, maar niet het financiële type? Dan is het handig om iemand te zoeken die verstand heeft van financiën. Maar het kan ook andersom. Misschien heb jij alle verstand van verdienmodellen, maar heb jij niet de ideeën. Zoek een creatief persoon op LinkedIn of andere social media. Spread the world dat jij op zoek bent naar een business of meerdere founders. Je kan ook naar businessevents gaan. Of misschien ken je wel iemand in je eigen netwerk die je kan helpen en die al ondernemer is.

2. Volhouden

Ondernemen is een lange-termijn proces. Het gaat je niet gelijk rijk maken en misschien maakt het je wel helemaal niet rijk. Maar financieel onafhankelijk zijn en voor jezelf werken kan wel heel fijn zijn. Maar als je het goed doet zit je er na een aantal jaar toch wel goed bij. Onthoudt: ondernemen is vallen en weer opstaan. Je eerste bedrijf kan succesvol zijn, maar misschien ook niet. Maar je leert van ervaring. Lukt je eerste bedrijf niet? Komt het niet goed van de grond? Dust yourself off and try again.

3.Hard werken

Je eigen baas zijn is hard werken. Denk maar niet dat het de makkelijkste weg is. Het kan je veel opleveren, maar je zal er wel wat voor moeten doen. Wat? Gewoon keihard werken. Soms is ondernemer harder werken dan werken voor een baas. Maar als je het goed doen it will be worth it!

Wil jij het beste van beide werelden? Zowel een baan en ondernemen? Dat kan natuurlijk ook. Zo heb je elke maand wel een vast inkomen, maar kan je ernaast bezig zijn je bedrijf op te zetten.

Keep going!

Is beleggen meer jouw ding? En wil je hier je geld mee verdienen? Bekijk dit dan eens.

Previous articleEen fashion carriere? Zo krijg je dat voor elkaar!
Next articleEen passief inkomen in 5 jaar tijd. Hoe doe je dat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here