HBO of toch de Universiteit? Lees hier meer over de verschillen.

hbo of universiteit

De Universiteit kan voor en nadelen hebben. Het gaat er uiteindelijk ook om wat beter bij je past en welke studierichting je op wil.

als VWO’er is het goed om de verschillen tussen HBO en WO zelf uit te zoeken. Je kan namelijk kiezen uit beiden.

Enkele verschillen tussen het HBO en de Universiteit die je goed moet overwegen. Het HBO is meer beroepsgericht en praktijkgericht. De universiteit is meer wetenschappelijk gericht. Op het HBO is een stage verplicht, terwijl dit op het WO niet zo is. Veel Universitaire studenten kiezen wel voor een stage uiteindelijk omdat dit gewoon beter staat op je CV. Op het HBO doel je veel in groepsverband terwijl je op de Uni meer zelfstandig werk verricht. Het vereist veel discipline. Op het HBO heb je ook meer controle op huiswerk etc. Bij het HBO is er een helder beroepsbeeld, terwijl dit bij de Uni vaak niet het geval is. Denk aan de studies filosofie, geschiedenis, theologie en criminologie. Leuk, maar..

Er zijn dus aardig wat verschillen. Ben jij een zelfstandig en theoretisch persoon? Dan is de Uni perfect voor jou.

Het is een goed idee om een dag mee te lopen op zowel op het HBO als op de Universiteit en zo de sfeer te proeven. Stel veel vragen en ontdek en vergelijk. Zorg dat je goed voorbereidt bent en de juiste keuze maakt.

Ons advies: Ben jij meer een praktisch persoon? kies dan voor een HBO studie. HBO studies zijn veel praktischer en sluiten beter aan op de arbeidsmarkt. Er zijn ontzettend veel Universitaire studenten die uiteindelijk geen baan kunnen vinden, omdat de wereld gewoon meer praktisch is.

Dus denk aan je toekomst, aan baangarantie en ga voor zekerheid. In de zorg , techniek en bouw is altijd werk te vinden.

Ook leuk om te horen is dat de opleiding sociaal werker (mbo) steeds populairder wordt. Lets go!

Bron: Google, Beeld: Unsplash

Previous articleWaar vind je nou een goede businesspartner als jonge ondernemer?
Next articleWelke studie past bij mij in 2024? Lees hier meer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here