Hoe belangrijk is werkervaring in vergelijking met een diploma in 2024?

Ik snap echt niet waarom de overheid niet ingrijpt voor dropouts, mensen zonder diploma, streetsmarts en hoogbegaafden. Vaak mensen die graag willen, maar gewoon niet zo van traditionele school houden. Waarom die strenge controle op papieren? Ik heb Criminologie gestudeerd en run 3 soorten verschillende online magazines. Heb niks met educatie te maken.

We hebben een tekort aan personeel: wat gaat de overheid hieraan doen? Omdenken?

Naar min mening is ervaring veel belangrijker dan de theorie die je leert uit een boek. Met name in bijvoorbeeld de zorg.

Hier zijn enkele overwegingen:

1.Werkveld en functie

In sommige sectoren en functies is werkervaring vaak van groter belang dan een diploma. Bijvoorbeeld in creatieve beroepen, technische functies, en sommige IT-rollen kan aantoonbare ervaring en praktische vaardigheden zwaarder wegen dan een formele opleiding.

2.Technologische ontwikkelingen

In een snel veranderende wereld, zoals de huidige, kunnen diploma’s soms niet direct aansluiten bij de nieuwste technologieën en trends. Werkgevers kunnen daarom meer waarde hechten aan kandidaten met actuele, relevante werkervaring en aanpassingsvermogen.

3.Specifieke werkgevers

Sommige werkgevers hechten veel waarde aan diploma’s van gerenommeerde instellingen, omdat deze kunnen dienen als indicatoren van academische kennis en discipline. Andere werkgevers zijn meer gericht op praktische vaardigheden en prestaties in eerdere banen.

4.Carrièreswitches

Voor mensen die van carrière willen veranderen, kan relevante werkervaring in het nieuwe vakgebied aantonen dat ze de vereiste vaardigheden en kennis hebben verworven, zelfs als ze geen formeel diploma hebben in dat vakgebied.

5.Combinatie van beide

In veel gevallen wordt zowel werkervaring als een diploma gewaardeerd. Een diploma kan dienen als basisniveau van kennis en educatie, terwijl werkervaring aantoont hoe goed iemand die kennis kan toepassen in de praktijk.

Het belangrijkste is dat werkzoekenden zich bewust zijn van de eisen van hun gekozen vakgebied en specifieke werkgevers. Het kan gunstig zijn om zowel werkervaring op te bouwen als relevante academische referenties te behalen, omdat dit je flexibeler en aantrekkelijker maakt voor verschillende soorten kansen.

Previous articleHoe efficiëntie de logistieke wereld overneemt: drie manieren!
Next articleWat is een stoffeerder en wat houdt dat vak precies in?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here