Hoe kan je nou het beste verdienen op je blog/website met het aanraden van producten?


Geld verdienen met bloggen is geen fabeltje en is ook zeker niet alleen meer iets van “vroeger”. Eind jaren 90 en begin 2002 was het razend populair en begon iedereen een blog. Er zijn nog maar een aantal persoonlijke bloggers over, iedereen is overgegaan op Instagram, vloggen of TikTok. Juist: een gat in de markt. Met een goed informatief blog kan je juist nu goed verdienen aangezien de concurrentie minder aan het worden is. Het werkt nog steeds en is misschien wel makkelijker dan geld verdienen met Instagram of TikTok. Lees: hier hebben we het wel over een informatief blog en niet een persoonlijk blog. Deze zijn toch echt een beetje uit en met alleen fashion outfits kom je er ook niet meer. Het verdienen van geld door producten aan te bevelen op je blog kan een lucratieve onderneming zijn, maar het vereist strategie en authenticiteit om geloofwaardigheid bij je lezers te behouden. Maar je kan soms ook gewoon wat zakelijker denken. Het hoeft niet altijd helemaal passend te zijn, als je het maar goed in een artikel kan plaatsen. Ik denk dat veel bloggers wat zakelijker moeten zijn en gewoon moeten denken aan mijn blog is ook gewoon mijn inkomen.

Hier zijn enkele strategieën die je kunt overwegen:

Kies relevante producten

Zorg ervoor dat de producten die je aanbeveelt relevant zijn voor je blogniche en interessant voor je doelgroep. Dit vergroot de kans dat je lezers geïnteresseerd zijn en de producten overwegen aan te schaffen. Maar soms mag je ook wel wat afwijken. Het hoeft niet altijd helemaal perfect te zijn.

Schrijf eerlijke en transparante reviews

Wees eerlijk over de producten die je aanbeveelt. Bespreek zowel de positieve als negatieve aspecten om een gebalanceerd beeld te geven. Transparantie bouwt vertrouwen op bij je lezers.

Voeg persoonlijke ervaringen toe

Als je persoonlijke ervaringen hebt met het gebruik van het product, deel deze dan in je blogpost. Dit kan de impact van je aanbeveling vergroten en lezers overtuigen.

Gebruik aantrekkelijke visuals

Afbeeldingen en video’s kunnen de aantrekkelijkheid van je blogpost vergroten. Laat zien hoe het product eruitziet, hoe het wordt gebruikt en welke voordelen het biedt. Dit helpt lezers zich een beter beeld te vormen.

Gebruik affiliate marketing

Meld je aan bij affiliate programma’s van bedrijven waarvan je producten promoot. Via affiliate links verdien je een commissie op elke verkoop die via jouw aanbeveling wordt gedaan. Zorg ervoor dat je lezers op de hoogte zijn van het feit dat het om een affiliate link gaat.

Creëer een call-to-action

Moedig je lezers aan om actie te ondernemen. Dit kan het kopen van het product zijn, het delen van je blogpost of het inschrijven voor nieuwsbrieven. Een duidelijke call-to-action kan de betrokkenheid vergroten.

Bouw vertrouwen op met je publiek

Consistentie en transparantie zijn sleutelwoorden. Bouw een vertrouwensrelatie op met je lezers door hen regelmatig waardevolle content te bieden en op een eerlijke en transparante manier met hen te communiceren

Maar hoe doe je dat dan? Wij raden bijvoorbeeld deze hangmat aan en deze hangmatsets. We zijn erg tevreden over dit product en zo kunnen we in de zomer ook lekker in de tuin werken vanuit een hangmat. Ideaal! Ondernemen vanuit je tuin, zo kan dat ook.

Het verdienen van geld met product aanbevelingen op je blog vereist toewijding en integriteit. Maar het vereist ook een stukje zakelijkheid en breder kunnen denken. Uiteindelijk wil je gewoon lekker verdienen met je blog.

Previous articleOnline ondernemen is het beste voor mensen die op zoek zijn naar vrijheid.
Next articleTijd voor een nieuw telefoonabonnement, maar ben je de oude telefoon nog niet zat? Dit zijn 4 abonnementen voor jou! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here