Verhoog de veiligheid van jouw bedrijfspand met deze drie tips

Veiligheid speelt een grote rol voor bedrijven. Logisch, want tot wel 40% van de ondernemers en bedrijven krijgen te maken met inbraken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Naast dat de dure voorraad, computers en printers gestolen kunnen worden, kan het ook gebeuren dat belangrijke documenten gestolen worden. Daarom is het een slim idee om de beveiliging van het bedrijfspand wat op te schroeven. Met deze drie tips kun je dit het beste aanpakken. 

Zorg voor een beveiligde parkeerplaats

De eerste tip is om de parkeerplaats te beveiligen. Door ervoor te zorgen dat de parkeerplaats niet toegankelijk is voor onbevoegden, is het pand al een stuk veiliger. Je kunt dit het beste doen door middel van slagbomen. Deze slagbomen zou je kunnen combineren met een kaartsysteem. Op die manier kunnen klanten en werknemers makkelijk de parkeerplaats op, maar worden ongenodigde gasten buiten gehouden. Daarbij is het ook bevorderlijk voor de toegankelijkheid van de parkeerplaats. Bedrijven met parkeerplaatsen die niet beveiligd zijn hebben vaak het probleem dat ook andere mensen, die geen klanten of werknemers zijn, gebruikmaken van de parkeerplaats. Dit leidt natuurlijk tot minder parkeerplaatsen voor de mensen die ze daadwerkelijk nodig hebben. Het neerzetten van slagbomen heeft dus meerdere voordelen.

Veiligheidscamera’s en een alarmsysteem

De tweede tip is om camera’s en een alarmsysteem te gebruiken. Camera’s hebben twee voorden. Ten eerste kun je natuurlijk makkelijker terugzien wat er gebeurd is en mogelijk zelfs zien wie er heeft ingebroken, wat het onderzoek een stuk makkelijker maakt. Daarbij heb je bij sommige camera’s ook de mogelijkheid om de live-beelden te bekijken. Een tweede voordeel is dat het ophangen van camera’s potentiële inbrekers kan afschrikken. Je moet hierbij wel opletten dat je de camera’s hoog genoeg hangt, waardoor ze zichtbaar zijn, maar niet makkelijk vernield kunnen worden. Ook een alarmsysteem is een goede toevoeging. Het geluid schrikt de inbrekers af, maar je krijgt als eigenaar ook een melding dat er wat gaande is. Hierdoor kun je direct actie ondernemen.

Berg belangrijke documenten goed op

De laatste tip is om belangrijke documenten goed op te bergen. Wanneer het om uitgeprinte documenten gaat, kun je die opbergen achter slot en grendel. Zijn het online documenten? Dan is het verstandig om ook de ruimte waar je de computers hebt goed af te sluiten. Dit geldt natuurlijk ook voor contant geld dat op de zaak ligt en voor dure apparatuur. Alles wat slachtoffer kan zijn van een inbraak, moet goed opgeborgen worden. Regel dus sloten voor iedere deur, gecombineerd met een alarmsysteem in iedere ruimte en slagbomen op de parkeerplaats. Zo is jouw bedrijf een heel stuk veiliger.

Previous articleSolliciteren op een vacature onderhoudsmonteur? Dit houdt de job in!
Next articleWat is cloud spend en hoe krijg je dit onder controle?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here