Vermogen van Angela De Jong.

Angela De Jong. Die akelige vrouw, of niet dan? Veel commentaar op anderen, maar hoe goed doet ze het zelf?

Die ken je vast wel..en nu helemaal als je vorig jaar de serie Five Live hebt gekeken met als hoofdrol Linda de Mol.

Wat een giller. Linda heeft lef en terecht. Wij zijn wel fan van Linda, niet zo,n fan van Angela. Ze maakt mensen vaak belachelijk in de media. Wij zijn juist van positiviteit brengen in de media en mensen empoweren.

Angela reageert op de serie met: “Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol, maar sowieso van al haar collega’s bij Talpa en driekwart van haar overige collega’s in de Hilversumse slangenkuil. Daar kan ik wel tegen”, schrijft De Jong maandag in haar column in het AD

Er hebben bijna een miljoen mensen naar de nieuwe serie van Linda gekeken, maar helaas kreeg het veel kritiek. Zelf vonden we het ook niet zo spectaculair. Jammer, maar helaas. Je kan het niet altijd hebben.

Maar wie is deze vrouw die veel in de media komt en voor de media werkt?

Angela de Jong is een Nederlands journaliste, televisierecensente en columniste.

Angela begint haar loopbaan als journalist bij het Rotterdams Dagblad. Vanaf 2005 stapt ze over naar het Algemeen Dagblad, waar ze de functies vervult van televisierecensent en chef Redactie van Media en Cultuur. De Jong deelt in haar columns voor het AD kritische observaties en soms hilarische inzichten over onderwerpen die variëren van persoonlijk tot landelijk niveau.

Haar zeer uitgesproken columns bezorgen Angela de Jong zelf vaak menig kritisch commentaar van mensen uit TV- en Radioland en daardoor is ze een veelbesproken columniste.

De journaliste is regelmatig zelf te zien in de programma’s die ze op de voet volgt in haar columns. Zo schuift ze vaak aan bij bekende presentatoren als Eva Jinek en Beau van Erven Dorens en Vandaag Inside. Ook is ze te zien bij Mediaforum en RTL Boulevard. In 2017 behaalde Angela de Jong de eerste plek in de quiz De Slimste Mens. In 2019 werd ze door het feministische maandblad Opzij uitgeroepen tot de meest invloedrijke vrouw in de top 100 die het blad elk jaar samenstelt.

Ze doet het dus wel goed in media land, maar heel inspirerend vind ik er niet.

Wij zijn benieuwd wat jullie van haar vinden. Heeft ze veel invloed? Heeft ze vaak gelijk?

Het vermogen van deze Angela de Jong in 2024?

De Jong is een graag geziene gast bij talkshows en schuift zo nu en dan ook aan tafel bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Daar betaalt Vandaag Inside een riante vergoeding voor, namelijk 1000 euro per keer. Ze geeft aan dat ze dit een mooi bedrag vind, maar schijnt al genoeg te verdienen bij het AD.

Haar werk bestaat bij de AD uit vijf keer per week een colum schrijven over wat ze op televisie ziet en wat ze daarvan vindt. De één zal het er mee eens zijn, de ander juist niet. Dat hoort zo bij een goede column. Ze verdient ook met haar televisie optredens.

Of ze miljonair is niet duidelijk. Je wordt niet zo snel miljonair. Hier is vaak een eigen bedrijf voor nodig en veel succes. Maar ook door veel te sparen en te beleggen kan je rijk worden.

We houden je op de hoogte als we meer weten.

Stay tuned!

Previous articleLive casino’s al enige tijd gretig op zoek naar Nederlandstalige croupiers
Next articleVermogen Marieke Elsinga in 2024. Wat verdient deze dame?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here