Voor jezelf beginnen, maar hoe doe je dat?

0
voor jezelf beginnen

Jij wilt graag voor jezelf een onderneming beginnen, maar je weet niet hoe en waar je moet beginnen. Voor het beginnen van een onderneming zou je eigenlijk bij de gemeente terecht moeten kunnen, maar de gemeente doet (vaak) niks. Lullig, maar waar. Die bieden vaak andere baantjes aan waar jij eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Jij begint liever voor jezelf. Veel creatievelingen en artiesten werken het liefst voor zichzelf. Dus je staat er alleen voor: wrong! Wij helpen startende ondernemers graag op weg: bekijk vooral onze shop. Het stappenplan voor jouw online business.

En nu, hoe verder?

Het is natuurlijk eerst goed te bedenken waar je iets in wilt beginnen. Er komt wel een hoop kijken bij het starten van een onderneming. Wat past goed bij je? Waar ligt je passie in? Maar natuurlijk ook de vraag: waar is vraag naar?. Een gat in de markt zeg maar. Wil je een personal coach worden? Wil je een copywriter worden of een social media bedrijf runnen? Of wil je misschien ook een online magazine starten? Het kan allemaal, maar onthoud wel, de concurrentie is killing.

Ondernemen is vallen, opstaan en weer doorgaan. Je moet veel tijd en energie stoppen in je onderneming. Er komt een hoop bij kijken, ook een juridisch/zakelijk gedeelte (inschrijven bij de KVK, zakelijk rekening nummer, algemene voorwaarden opstellen etc).

Sterke en zwakke punten:

Het is belangrijk om je sterke, maar ook je zwakke punten te kennen. Besef dat jij onmogelijk in alles even goed kunt zijn. Iedereen heeft goede en mindere kanten: vaak kun je ook wel van jezelf zeggen waarin je goed bent (of kunt worden) en waarin niet. 

Voor jezelf een onderneming beginnen en klanten krijgen kost ook tijd, verwacht niet dat je gelijk veel klanten hebt. Het kost tijd om klanten te krijgen. Je moet uiteraard ook je business promoten. Dit kan je doen door middel van mond op mond reclame maar ook door middel van businesscards. Ga veel netwerken en bezoek veel business events. Ben jij opzoek naar businesscards? Neem dan een kijkje hier.

Bekijk onze shop en start vandaag nog!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here