Wat kan je verdienen met de studie econometrie?

vermogen andy van der meijden

Het salaris dat je kunt verdienen met een baan in de econometrie varieert sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type functie, de locatie, het niveau van ervaring en het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt. Hier zijn enkele schattingen van salarissen voor verschillende functies binnen het veld van econometrie:

  1. Junior Data Analist/Analyst: Als beginnende data-analist of analist in de financiële sector, marketing of consulting, kun je verwachten dat je salaris varieert tussen €30.000 tot €50.000 per jaar, afhankelijk van je locatie en het bedrijf.
  2. Econometrist/Quantitative Analyst: Voor econometristen en kwantitatieve analisten met enkele jaren ervaring kunnen de salarissen aanzienlijk stijgen. Je kunt verwachten tussen €50.000 tot €80.000 per jaar te verdienen, en mogelijk zelfs meer, afhankelijk van de industrie en het niveau van expertise.
  3. Senior Econometrist/Quantitative Analyst: Met een aantal jaren ervaring en expertise in complexe datamodellering en -analyse, kun je als senior econometrist of kwantitatieve analist salarissen bereiken van €80.000 tot €120.000 of meer per jaar.
  4. Consultant in Economie of Statistiek: Als consultant in economie of statistiek, werkzaam bij een adviesbureau, kunnen de salarissen variëren van €40.000 tot €100.000 of meer, afhankelijk van je ervaring en het succes van het bureau.
  5. Academici en Onderzoekers: Salarissen voor econometristen in de academische wereld variëren op basis van universiteit, ervaring en onderzoeksprestaties. Ze kunnen variëren van €40.000 voor beginnende docenten tot €100.000 of meer voor hoogleraren.
  6. Financiële Analisten: Binnen de financiële sector kunnen salarissen variëren afhankelijk van het type positie. Financiële analisten bij banken, investeringsmaatschappijen of vermogensbeheerders kunnen salarissen verwachten van €50.000 tot €100.000 of meer, afhankelijk van ervaring en prestaties.

Het is belangrijk op te merken dat deze salarisschattingen kunnen variëren en afhankelijk zijn van verschillende regionale en industrie-specifieke factoren. Bovendien kunnen bonussen, secundaire arbeidsvoorwaarden en groeikansen ook een rol spelen in het uiteindelijke inkomenspotentieel. Als je specifieke salarisinformatie wilt verkrijgen voor een specifieke functie of regio, is het raadzaam om relevante vacatures en salarisonderzoeken in de branche te raadplegen.

Previous articleDe studie Econometrie. Dat klinkt ingewikkeld. Wat kan je hiermee?
Next articleEen slimme fabriek. Hoe werkt dat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here