Heb jij al een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Ondernemen is risico’s nemen, het is iets wat je vaak hoort. Toch wil dit niet zeggen dat je als ondernemer deze risico’s altijd maar voor lief moet nemen. Dergelijke gebeurtenissen kunnen namelijk grote kostenposten met zich meebrengen en dat kan het voortbestaan van je bedrijf in gevaar brengen. Het is daarom goed om eens te kijken welke verzekering je zou kunnen nemen om het ondernemen minder risicovol te maken. Het is namelijk beter om verstandig dan om roekeloos te zijn. Wij laten je daarom graag zien waarom je het beste een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt afsluiten en waar je dit kunt doen.

Wend financiële verliezen af

Stel je hebt een bedrijf dat diensten aan klanten biedt. Het kan gebeuren dat een dienst niet goed uitpakt en dat de klant daardoor schade oploopt. Het is dan de klant diens goed recht om een schadeclaim bij jou in te dienen wanneer jij laakbaar bent geweest. Heb je geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, dan kan zo’n claim een grote last op je schouders worden. Het is daarom altijd goed om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. In dit geval kun je namelijk een beroep doen op je verzekeraar om de kosten die je moet maken voor de klant, te laten vergoeden. Zo komt het voortbestaan van jouw bedrijf niet in het geding en bovendien kun je de klacht van je klant op een behoorlijke wijze afhandelen. Een goede verzekering draagt namelijk bij aan de goede service zoals je die als ondernemer aan je klanten wilt kunnen bieden.

De verzekering kan verplicht zijn

Je kunt niet altijd kiezen of je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten of niet. Voor sommige beroepsgroepen is dit namelijk verplicht. Denk hierbij aan bedrijven die werken met overheidsinstanties of aan grote bedrijven. Wanneer je een eenmansbedrijf hebt, kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers afsluiten. Wanneer je er namelijk alleen voor staat, kunnen problemen zwaar op je schouders drukken. Bij de betere verzekeraars vind je interessante opties voor mensen die zelfstandig aan het ondernemen zijn. Je zult zien dat de kosten van de verzekering in het niet vallen bij de baten ervan. Voor een laag bedrag per maand, zorg jij ervoor dat je heel veel ongemak af kunt wenden.

Doen waar je goed in bent

Als je een bedrijf hebt, wil je je richten op de dingen waar jij goed in bent. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorg je dat jouw bedrijfsvoering niet van de rails loopt omdat je veel zorgen aan je hoofd hebt. Krijg je een klacht van een klant die een claim wil indienen, of heb je schade veroorzaakt waar je niets aan kon doen, dan worden de kosten door de verzekering gedekt. Daardoor hoef jij niet langdurig in spanning te zitten over de toekomst van je bedrijf en kun jij blijven doen waar jij goed in bent: ondernemen en je bedrijf laten groeien.

Previous articleOpnieuw passend werk vinden na ziekte. Wat nu?
Next articleUniversiteit? Heb je er echt wat aan?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here