Kosten voor de aanschaf van- en het onderhoud aan een AED 

Kosten AED

Overweegt u de aanschaf van een AED? Een slimme keuze, dit apparaat helpt u levens te redden en het risico op zwaar lichamelijk letsel bij het slachtoffer van een hartstilstand te verkleinen. De kosten van een AED zijn van verschillende factoren afhankelijk. Kiest u bijvoorbeeld voor een basismodel met uitsluitend met een luidspreker, of combineert u deze luidspreker met een compact lcd-scherm in een geavanceerde AED? Niet alleen wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende modellen. Ook heeft u de keuze uit uitsluitend Nederlandstalige instructies en een combinatie daarvan met Engels- of Franstalige instructies. Het heeft invloed op de prijs van een AED. In dit artikel leest u er meer over, evenals dat wordt ingegaan op de onderhoudskosten van een defibrillator. 

Berekening kosten van een AED voor uw sportclub of bedrijf 

Zoals reeds werd aangehaald hebben verschillende factoren invloed op de kosten van een AED. Uitgaande van het basismodel zonder video-ondersteuning met uitsluitend Nederlandstalige instructies, betaalt u voor een AED 1.395 euro (excl. BTW). We gaan hierbij uit van het model van Lifeline, onder meer aangeboden door Defibtech. Lifeline biedt naast dit basismodel een variant met video-ondersteuning. Dit model wordt standaard aangeboden met tweetalige instructies (Nederland en Engels of Nederlands en Frans). De kosten van deze AED liggen op 1.595 euro (excl. BTW). Zowel het basismodel, als het model met video-ondersteuning wordt aangeboden als half- en volautomatische defibrillator. 

Accessoires bij een AED kopen 

Vaak bent u er nog niet met uitsluitend een AED. U wilt de AED op uw sport https://defibtech.nl/aedsvereniging eenvoudig mee kunnen nemen naar een ander veld op het sportcomplex. In het geval van een AED die straks in de wijk wordt opgehangen, wilt u deze beschermen tegen regen en vandalisme. Binnen een winkelcentrum of bedrijfspand is het voornamelijk van belang dat de AED opvalt; hangt deze aan een zichtbare beugel of in een speciale wandkast. Deze AED accessoires zijn in verschillende webwinkels verkrijgbaar. Voor een handige AED draagtas van Lifeline betaalt u 50 euro (excl. BTW). Een wandkast met breekglas en alarm kost 245 euro (excl. BTW). Goedkoper is een Lifeline AED ophangbeugel met een prijs van 51 euro (excl. BTW). 

Kosten voor het onderhoud aan een AED 

Het is van groot belang dat de AED periodiek wordt onderhouden. Standaard voert een AED van Lifeline dagelijks een zelftest uit. Hierbij wordt onder meer naar de staat van de batterij in het model gekeken. Moet deze vervangen worden? In dat geval begint er direct een lampje te branden. U kunt dit makkelijker maken voor uzelf, door de AED op te hangen aan een wandbeugel van DefibCom. Het apparaat wordt in dit geval op afstand voor u in de gaten gehouden. Zodra er onderhoud moet worden uitgevoerd, brengt men u op de hoogte. Het verzekert u ervan dat u op de AED kunt vertrouwen als iedere seconde telt. 

Onderhoudscontract voor uw defibrillator 

Er worden verschillende onderhoudscontracten aangeboden, waarvan de prijs tussen de 60 en 199 euro per jaar ligt. Een simpel onderhoudscontract laat uw AED uitsluitend op afstand monitoren, daar waar een duurder contract ook het onderhoud op locatie omvat (incl. vervangingsonderdelen).

Carrieretijd: Empowering Young Professionals
Kosten voor de aanschaf van- en het onderhoud aan een AED 
Navigating the Professional World
Kosten voor de aanschaf van- en het onderhoud aan een AED 
Carrieretijd.nl is an all-round online magazine aimed at young professionals, entrepreneurs, and more1. The website offers a variety of articles on topics such as working in a supermarket, the potential of unsuccessful businesses, careers in the beauty industry, the popularity of home education, and more1. It provides tips, advice, inspiration, news, and more for career-minded individuals.
Overweegt u de aanschaf van een AED? Ontdek de kosten en het belang van onderhoud aan een AED. Verken verschillende modellen en accessoires.
Mandy
Mandy
Mandy
Previous articleDe basis voor blackjack: 5 tips
Next articleWelke vaardigheden heb je nodig in de horeca? Is dit iets voor jou?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here