Zo handel je het beste wanneer je een conflict met je werkgever hebt

Hoe goed de relatie met je werkgever ook is, er kan altijd iets gebeuren waardoor die relatie verstoord wordt. Het is dan belangrijk om op de juiste wijze te handelen, zodat de onderlinge verstandhouding niet verder verstoord wordt. Dat begint bij een open en eerlijke communicatie met elkaar. Blijf niet hangen in woede en verwijten, maar ga het gesprek aan. Pas wanneer blijkt dat een gesprek niet leidt tot het gewenste resultaat, kun je verdere stappen ondernemen.

Juridische hulp

Het arbeidsrecht is een complex rechtsgebied. De kans is groot dat je zelf niet over voldoende kennis van zaken beschikt. Soms kun je via een vakbeweging ondersteuning krijgen, maar als je niet bij zo’n organisatie bent aangesloten, zul je zelf op zoek moeten gaan naar juridische bijstand. Dommerholt is een advocaat in Apeldoorn die zich gespecialiseerd heeft in dit rechtsgebied. Hier kun je terecht voor deskundig advies en desgewenst voor volledige begeleiding in jouw zaak. Zonder goede jurist sta je vaak machteloos en wordt het winnen van de zaak heel lastig.

Volg de regels van het bedrijf

Het is misschien verleidelijk om bij een conflict de regels van een bedrijf niet meer te volgen, maar dat is zeker niet verstandig. Als je de regels gaat negeren, werkt dat alleen maar tegen je. Het werk dat een advocaat arbeidsrecht voor je kan doen, wordt hierdoor zelfs bemoeilijkt. Blijf dus trouw je plichten vervullen en volg de regels van het bedrijf nog steeds stipt op. Dit zal je uiteindelijk verder helpen, dan wanneer je de regels niet volgt.

Bouw een dossier op

Zorg ervoor dat je alle correspondentie over het arbeidsconflict goed bewaart. Mocht het conflict uiteindelijk leiden tot een gang naar de rechter, dan kun je in elk geval zwart op wit aantonen welke communicatie er is geweest en hoe die is verlopen. Houd er rekening mee dat je werkgever ook over jou een dossier bijhoudt. Juist daarom ook geldt het advies in de vorige alinea om de regels goed te blijven opvolgen.

Ontslagprocedure

Mogelijk kom je met je werkgever tot overeenstemming en kun je gewoon in dienst blijven. Het kan ook zo zijn dat de arbeidsverhouding zodanig verstoord is dat ontslag de enige optie is. Je kunt dit in onderling overleg regelen door een vaststellingsovereenkomst te sluiten of door ontslag aan te vragen wegens verstoring van de arbeidsrelatie.

Previous articleHoe is het om te werken in de ouderenzorg en waarom is dit belangrijk werk? Iets voor jou?
Next articleHoe belangrijk is een goede mentor in het leven van een ondernemer?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here